Ξεκινά πάλι η παραγωγή της Lamborghini Aventador Ultimae

p_1920_911577

Η γραμμή παραγωγής της Lamborghini Aventador ανοίγει και πάλι προκειμένου να κατασκευαστούν 15 τελευταία αυτοκίνητα προς αντικατάσταση αυτών που χάθηκαν στο ναυάγιο του Felicity Ace.

Η Aventador συμπλήρωσε φέτος 11 χρόνια παραγωγής και κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί παρελθόν για την Lamborghini η οποία είχε ανακοινώσει την παύση της καριέρας της ναυαρχίδας της και μαζί του παραδοσιακού V12 όπως τον έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα.
Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν καμία έκπληξη μιας και από το καλοκαίρι έχει ανακοινωθεί η παραγωγή της Aventador Ultimae, η οποία αποτελεί και την τελευταία Aventador με τον καθαρόαιμο V12 κινητήρα.

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα η παραγωγή είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ωστόσο η εταιρεία με σήμα τον ταύρο ξεκίνησε πάλι την λειτουργία της γραμμής παραγωγής της ώστε να αντικαταστήσει τα 15 αυτοκίνητα που βούλιαξαν στον πυθμένα του Ατλαντικού, όταν το Felicity Ace ναυάγησε τον Μάρτιο.
Να θυμίσουμε ότι η παραγωγή της Aventador LP 780-4 Ultimae περιορίστηκε στις μόλις 600 μονάδες (350 coupe και 250 roadster). Η τελευταία που ήταν ακόμα διαθέσιμη βγήκε στο σφυρί στις 19 Απριλίου και πουλήθηκε έναντι 1,6 εκατομ. δολαρίων.
Πηγή: protothema.gr

 There are no comments

Add yours

Facebook