Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η παρουσιάστρια ευχαρίστησε τον ηγέτη λέγοντας ότι το σπίτι της μοιάζει με «μέγαρο» και πως η οικογένειά της «έμεινε ξύπνια όλη τη νύκτα κλαίγοντας από βαθιά ευγνωμοσύνη».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της είπε ότι είναι ένας από τους «θησαυρούς» της χώρας, καθώς εργάσθηκε ως παρουσιάστρια «από την παιδική ηλικία της».

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων πριν από τη σημερινή 110η επέτειο της γέννησης του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο νεαρός Κιμ «ξεκίνησε» το σχέδιο για να δωρίσει αυτές τις κατοικίες σ” αυτούς «που συνέβαλαν στην ευημερία και την ανάπτυξη της χώρας», σύμφωνα με το KCNA.

Αμερικανοί και νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να προετοιμάζεται για μια νέα πυρηνική δοκιμή στο πλαίσιο της σημερινής επετείου.

Η Πιονγκγιάνγκ σηματοδοτεί παραδοσιακά τις επετείους σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας με στρατιωτικές παρελάσεις, δοκιμές σημαντικών όπλων ή εκτοξεύσεις δορυφόρων.

Φέτος, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε μια σειρά δοκιμών πυραύλων, οι οποίες κορυφώθηκαν τον περασμένο μήνα με την εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που μπορεί να μεταφέρει μια πυρηνική κεφαλή στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.