Θάνατος Τζωρτζίνας: Στην ανακρίτρια ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων ΓΠΝΠ- «Παλέψαμε να τη θωρακίσουμε»

Hliadis-meth

Με την κατάθεση του εντατικολόγου και διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, θα συνεχιστεί σήμερα στις 11 το πρωί η κύρια ανάκριση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την υπόθεση δολοφονίας της Τζωρτζίνας από τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Προσερχόμενος στην 18η τακτική ανακρίτρια, ο κ. Ηλιάδης δήλωσε: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο».

«Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε, ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε, ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη. Είμαι στη διάθεση της ανακρίτριας», είπε ο κ. Ηλιάδης.

Η κατάθεση του κ. Ηλιάδη θεωρείται κομβικής σημασίας για τη δικαστική έρευνα, καθώς είναι εκείνος που προσκόμισε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών τα βίντεο με την κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας, η οποία είχε παραμείνει στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου επί 4 μήνες.

Ο κ. Ηλιάδης θα καταθέσει στοιχεία για την ιατρική αντιμετώπιση του περιστατικού τους 4 μήνες που η Τζωρτζίνα παρέμεινε στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου, ενώ θα αναφερθεί στα βίντεο που προσκόμισε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών με την κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας.

«Είχαμε ζητήσει από την μητέρα να καταγράφει την κλινική εικόνα της μικρής σε βίντεο. Δηλαδή τους σπασμούς της μικρής. Αυτή όμως επέλεξε να δείχνει το μόνιτορ. Εμείς μέσα από τα βίντεο πήραμε αυτό που θέλαμε, για να καταλάβουμε τι συμβαίνει», δήλωσε προ ημερών με νόημα ο κ. Ηλιάδης

 

Πηγή:cnn.grThere are no comments

Add yours

Facebook