Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τη φρίκη στη Μπούτσα – Ομαδικός τάφος στον περίβολο εκκλησίας

bucha_doriforikes2

To διαφαινόμενο έγκλημα πολέμου στην κωμόπολη Μπούτσα μόλις απέκτησε και ένα ακόμη φωτογραφικό ντοκουμέντο. Τις δορυφορικές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν μία τάφρο περίπου 14 μέτρων στον εξωτερικό χώρο εκκλησίας.

Οι δορυφορικές εικόνες από την ιδιωτική αμερικανική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Maxar Technologies απαθανάτισε τις εικόνες αυτές στις 31 Μαρτίου στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα και μόλις σήμερα τις έδωσε στη δημοιότητα.

«Πιο πρόσφατη λήψη στις 31 Μαρτίου δείχνει τον (ομαδικό) τάφο, με μια τάφρο μήκους περίπου 45 ποδιών (σχεδόν 14 μέτρα), στο νοτιοδυτικό τμήμα της περιοχής κοντά στην εκκλησία», ανακοίνωσε η Maxar.

Η Maxar, η οποία συλλέγει και δημοσιεύει δορυφορικές εικόνες από την Ουκρανία, τόνισε ότι τα πρώτα σημάδια ανασκαφής για ομαδικό τάφο στην εκκλησία έγιναν ορατά στις 10 Μαρτίου.
Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, η υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Μπούτσα αποκάλυψε τουλάχιστον 400 πτώματα αμάχων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι περισσότεροι ήταν πισθάγκωνα δεμένοι.

bucha_doriforikes.jpg

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι δήλωσε εξάλλου σήμερα, Δευτέρα, ότι οι προσπάθειες εντοπισμού κατοίκων του Κιέβου δυσχεραίνονται από νάρκες που έχουν τοποθετηθεί από τα ρωσικά στρατεύματα στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εικόνες των νεκρών αμάχων που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα στο Σαββατοκύριακο προκάλεσαν αποτροπιασμό στη Δύση με τους ηγέτες και τους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάζουν τη «θηριωδία» και τα «εγκλήματα πολέμου».

Από τη μεριά της, η Ρωσία αρνείται την εμπλοκή της κάνοντας λόγο για προβοκάτσια, ενορχηστρωμένα από τις ΗΠΑ.

 

Πηγή:cnn.grThere are no comments

Add yours

Facebook