Θεσσαλονίκη: Έρχονται αυξήσεις και στις τιμές των ποτών – «Τριπλασιάστηκαν τα έξοδα», λένε επιχειρηματίες

esti_252863_224025_type13262

«Η εστίαση έχει απορροφήσει πολλές φορές τις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και πλέον δεν αντέχει άλλο» – Τι αναφέρουν στο protothema.gr άνθρωποι του κλάδου της εστίασης στη Θεσσαλονίκη

Αντίκτυπο και στην βραδινή έξοδο των πολιτών αναμένεται να έχουν οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση, καθώς πολλοί επιχειρηματίες στην εστίαση στη Θεσσαλονίκη δηλώνουν ότι είναι αδύνατον να απορροφήσουν – για άλλη μια φορά – τις ανατιμήσεις.

Όπως αναφέρουν στο protothema.gr άνθρωποι του κλάδου, ακόμη και το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται οι καταναλωτές να δουν «τσιμπημένα» τα αλκοολούχα ποτά σε πολλούς καταλόγους καφέ – μπαρ και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης της Θεσσαλονίκης αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν αυξήσεις, καθώς η εστίαση έχει απορροφήσει πολλές φορές τις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και πλέον δεν αντέχει άλλο. Το «κύμα» ακρίβειας συνεχίζει για δεύτερο μήνα, ενώ η ενεργειακή κρίση, με τις αυξήσεις σε ρεύμα και αέριο θέρμανσης, δεν μας δίνουν άλλες επιλογές για να ανταπεξέλθουμε», δηλώνει στο protothema.gr, ο επιχειρηματίας και μέλος της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης, Νίκος Νυφούδης. Διευκρινίζει ωστόσο, ότι για άλλη μια φορά οι άνθρωποι του κλάδου δίνουν μεγάλο αγώνα προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη αύξηση στις τιμές των καταλόγων τους και να απορροφήσουν τις ανατιμήσεις, όμως πλέον θεωρείται μονόδρομος.

«Αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο. Το κόστος του ρεύματος για μια επιχείρηση είναι πλέον τριπλάσιο, ενώ ξεπερνάει ακόμα και το κόστος του ενοικίου. Σκεφτείτε ότι αν ένα μαγαζί πλήρωνε 1.000 ευρώ λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, μετά τις αυξήσεις πληρώνει 3.000 ευρώ. Παράλληλα με την ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, ακόμα δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ανεμβολίαστους πελάτες στους εσωτερικούς χώρους, κάτι που επηρεάζει σημαντικά τον τζίρο μας», τονίζει.

Πηγή: protothema.gr


There are no comments

Add yours

Facebook