Για ακόμα μια ημέρα, κόσμος κάνει ουρά έξω από το κατάστημα της Swatch στο κέντρο της Αθήνας με στόχο να «αρπάξει» ένα ρολόι 250 ευρώ που… μοιάζει με εκείνο της Omega αξίας περίπου 7.000 ευρώ – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

swatch_11

Το σκηνικό θυμίζει Black Friday. Ωστόσο δεν βρισκόμαστε σε περίοδο εκπτώσεων. Παρόλα αυτά, έξω από το κατάστημα της Swatch στην Ερμού πλήθος κόσμου κάνουν ουρές που σπάνια βλέπει κανείς πλέον στα ελληνικά καταστήματα για ένα ρολόι… ρέπλικα.

Η απόφαση της ελβετικής εταιρείας κατασκευής ρολογιών να διαθέσει στην αγορά το μοντέλο «MoonSwatch», ένα ακριβές αντίγραφο του διάσημου Speedmaster Professional της Omega, το οποίο έγινε γνωστό επειδή το φορούσαν Αμερικανοί αστροναύτες.

Η τιμή της ρέπλικας είναι φυσικά η βασική αιτία για κοσμοπλημμύρα που σημειώνεται εδώ και μέρες έξω από το καταστήματα της Swatch στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα, καθώς η γνωστή εταιρεία προσφέρει το ρολόι στα 250 ευρώ αντί των περίπου 6.700 ευρώ, που κόστιζε το πρωτότυπο Speedmaster Professional της Omega.

ερμου3

Αυτές οι τεράστιες ουρές έξω από τα καταστήματα της ελβετικής εταιρείες δεν είναι φυσικά ελληνικό… φαινόμενο, αλλά παρατηρείται σε όλο τον κόσμο. Από τη Μελβούρη ως το Χονγκ Κονγκ κι από το Άμστερνταμ σε όλη την Ευρώπη ο κόσμος περιμένει υπομονετικά για ένα MoonSwatch.

Tα αποθέματα του «MoonSwatch», που κυκλοφόρησε σε 11 διαφορετικές αποχρώσεις, εξαντλήθηκαν, ενώ σε πόλεις όπως η Γενεύη, σημειώθηκαν και συλλήψεις, καθώς «άναψαν τα αίματα» μεταξύ των καταναλωτών, την ώρα που περίμεναν να έρθει η σειρά τους για να προμηθευτούν το «αντικείμενο του πόθου» τους.

Πηγή: protothema.grThere are no comments

Add yours

Facebook