ΕΛ.ΑΣ.: Τα «μυστικά» των «ποντικών» στα εμπορικά κέντρα – Ειδικές τσάντες και «εξαγωγές» σε Αλβανία

emporika-kentra

Σπείρα με «ειδίκευση» στις κλοπές στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Αθήνας «ξηλώθηκε» από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, η οποία εκτιμά ότι οι «επαγγελματίες» τους είδους είχαν καταφέρει να αποκομίσουν κέρδη που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με καταγωγή από την Αλβανία έκαναν «χρυσές» δουλειές, χαρτογραφώντας τις κινήσεις των ανδρών των εταιρειών σεκιούριτι που επιτηρούν τα πολυκαταστήματα. Αίσθηση προκαλεί επίσης ότι φέρονται να είχαν φτιάξει ειδικά διαμορφωμένες τσάντες, με εσωτερική επένδυση, προκειμένου να μην ενεργοποιούνται τα αντικλεπτικά συστήματα στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων καταστημάτων.

Η «περίοδος χάριτος» γι’ αυτούς δεν κράτησε, ωστόσο, για πολύ, καθώς οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες, εξιχνιάζοντας συνολικά 97 κλοπές. Ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες συγκαταλέγονται τρεις γυναίκες, οι οποίες -μαζί με τους συνεργούς τους- δρούσαν σε εμπορικά κέντρα, όπως το Mall, το Μcarthurglen και το Factory Outlet.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Ασφάλειας Αθηνών, τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιεραρχική δομή και ρόλους. Αρχηγός φέρεται να ήταν ένας 33χρονος, ο οποίος έδινε τις εντολές στα υπόλοιπα μέλη. Αυτός επέλεγε τα καταστήματα που θα πραγματοποιούσαν τις κλοπές και συμμετείχε και με φυσική παρουσία στη διάπραξή τους.

Υπαρχηγός της οργάνωσης φέρεται να ήταν ένας 39χρονος που και αυτός συμμετείχε με φυσική παρουσία στις κλοπές. Η συμμετοχή του στη συμμορία ήταν καθοριστικής σημασίας, καθώς ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην Αλβανία, μέσω του οποίου πωλείτο μέρος των κλοπιμαίων.

Η 25χρονη και η 33χρονη, ήταν επιφορτισμένες με την ανεύρεση των υποψήφιων αγοραστών, ενώ η 41χρονη από κοινού με τους άνδρες της συμμορίας διέπρατταν τις κλοπές.

Όσον αφορά στο modus operandi (τρόπο δράσης), αφού στοχοποιούσαν το εκάστοτε κατάστημα, χαρτογραφούσαν τις κινήσεις των υπαλλήλων ιδιωτικής φύλαξης και στη συνέχεια επέλεγαν την κατάλληλα στιγμή για να… χτυπήσουν.

Σχετικά με την κλοπή των προϊόντων, αφού έμπαιναν στα καταστήματα, τοποθετούσαν αυτά σε ειδικά διαμορφωμένες τσάντες έτσι ώστε να μην χτυπάνε τα αντικλεπτικά συστήματα στις εισόδους, ενώ δεν επισκέπτονταν το ίδιο κατάστημα δεύτερη φορά και άλλαζαν περιοχές έτσι ώστε να μην τους εντοπίσουν.

 

Πηγή:newsbombThere are no comments

Add yours

Facebook