Βρετανία: Στη δημοσιότητα νέα φωτογραφία του Τζόνσον από «κορωνοπάρτι»

boris

Η εικόνα, η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από την εφημερίδα Daily Mirror, δείχνει τον Τζόνσον να στέκεται δίπλα σε μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ στο πλάνο διακρίνεται ένα ανοιχτό μπουκάλι, πιθανώς σαμπάνιας

Την πίεση στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον εντείνει φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα με αντικείμενο τις καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων με τη διοργάνωση «κορωνοπάρτι» στη Ντάουνινγκ Στριτ, κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η εικόνα, η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από την εφημερίδα Daily Mirror, δείχνει τον Τζόνσον να στέκεται δίπλα σε μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ στο πλάνο διακρίνεται ένα ανοιχτό μπουκάλι, πιθανώς σαμπάνιας.

Η φωτογραφία φέρεται να είναι από χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020, στην οποία, κατά το γραφείο του Τζόνσον, ο Βρετανός πρωθυπουργός «συμμετείχε για λίγο».

Στα τέλη Δεκεμβρίου, είχε ξεσπάσει σάλος μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο εμφανιζόαν προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ να κάνει πλάκα σχετικά με τη διοργάνωση μιας χριστουγεννιάτικης γιορτής. Η εφημερίδα Sunday Mirror είχε δημοσιεύσει τότε μια φωτογραφία του Βρετανού πρωθυπουργού που τον δείχνει στη Ντάουνινγκ Στριτ, μαζί με δύο συνεργάτες του –ένας από τους οποίους έχει μια γιρλάντα γύρω από τον λαιμό και ο άλλος φορά ένα σκουφάκι του Άγιου Βασίλη—να κάνει ερωτήσεις μέσω βίντεο με αφορμή ένα χριστουγεννιάτικο κουίζ που πραγματοποιήθηκε στην πρωθυπουργική οικία.

Στο προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ είχαν γίνει συστάσεις να συμμετάσχουν σε αυτό το κουίζ διαδικτυακά, αλλά παρά ταύτα δεκάδες επέλεξαν να το κάνουν από τα γραφεία τους. Τότε στην Αγγλία δεν επιτρέπονταν οι συγκεντρώσεις περισσότερων από δύο ατόμων σε εσωτερικούς χώρους, παρά μόνο για «απαραίτητη εργασία».

Βρετανική αστυνομία: Εξηγήσεις από 50 άτομα

Η βρετανική αστυνομία θα αρχίσει τις επαφές με περισσότερους από 50 ανθρώπους, που πιστεύεται ότι παρέστησαν στα πάρτι κατά τη διάρκεια του lockdown στο γραφείο και την κατοικία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, έως το τέλος αυτής της εβδομάδας, στο πλαίσιο της έρευνάς της.

Η αστυνομία ανέφερε, σε ανακοίνωσή της, ότι θα στείλει επίσημα ερωτηματολόγια σε περισσότερους από 50 ανθρώπους προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για ένα επίσημο νομικό έγγραφο και θα πρέπει να απαντηθεί με ειλικρίνεια.

«Οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να στείλουν τις απαντήσεις τους σε διάστημα επτά ημερών», λέει η αστυνομία, προσθέτοντας: «Στις περισσότερες περιπτώσεις η επαφή γίνεται μέσω μηνύματος στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο».

Με πληροφορίες από Daily Mirror, Bloomberg, ReutersThere are no comments

Add yours

Facebook