Σύνδρομο της Αβάνας: Ηλεκτρομαγνητικά κύματα «βλέπουν» οι υπηρεσίες πληροφοριών

havana

Από την εμφάνισή τους στην Αβάνα, το 2016, περιστατικά του συνδρόμου έχουν παρουσιασθεί στην Κίνα, την Γερμανία, την Αυστραλία, την Ρωσία την Αυστρία και την ίδια της Ουάσινγκτον.

Mια ομάδα εργασίας από ειδικούς υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, που ερευνά τα αίτια μιας σειράς «μυστηριωδών περιστατικών» που έπληξαν την δεκάδες Αμερικανούς αξιωματούχους σε όλο τον κόσμο και είναι γνωστή ως «Σύνδρομο της Αβάνας», υποστηρίζει ότι ορισμένα από τα επεισόδια θα μπορούσαν «εύλογα» να έχουν αιτία κάποια «παλμική ηλεκτρομαγνητική ενέργεια» που εκπέμπεται από εξωτερική πηγή.

Η έρευνα αφορά το λεγόμενο «Σύνδρομο της Αβάνας»,, ένα άγνωστης αιτιολογίας ιατρικό σύνδρομο το οποίο έχει αναφερθεί ότι έβλαψε πολλά μέλη του προσωπικού της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά στην Αβάνα της Κούβας, από τα τέλη του 2016. Από την εμφάνισή τους στην Αβάνα, περιστατικά του συνδρόμου έχουν παρουσιασθεί στην Κίνα, την Γερμανία, την Αυστραλία, την Ρωσία την Αυστρία και την ίδια της Ουάσινγκτον.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη. Ωστόσο, όπως σημειώνει το CNNi, η ομάδα των ερευνητών απέφυγε να καταλήξει σε ασφαλή και οριστικά συμπεράσματα, επισημαίνοντας μόνο ότι τόσο η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια όσο και οι υπέρηχοι, σε περιορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξήγηση για τα βασικά συμπτώματα, τα οποία ποικίλλουν σε βαρύτητα από πόνο και βουητό στα αυτιά μέχρι γνωστικές δυσκολίες.

 

Πηγή : cnn.grThere are no comments

Add yours

Facebook