Οι υποψήφιοι προπονητές για την Εθνική ομάδα

4548172

Προϋποθέσεις και βολιδοσκοπήσεις για τον νέο προπονητή της ελληνικής ομάδας

 

Δύο μήνες συμπληρώνονται από τότε που ο Τζον Φαντ Σιπ γνωστοποίησε την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα και ο αντικαταστάτης του στον πάγκο της γαλανόλευκης ακόμη… αναζητείται. «Ως μια ανοιχτή διαδικασία η οποία συνεχώς εξελίσσεται» χαρακτηρίζουν στην ΕΠΟ τη συγκεκριμένη αναζήτηση, καθώς στο τραπέζι βρίσκονται διάφορα ονόματα και θα μπουν και άλλα τις επόμενες ημέρες.

Ενδεικτικά είναι αυτά του πρώην προπονητή της Εθνικής Βραζιλίας και παλαίμαχου άσου των «καριόκας» Κάρλος Ντούνγκα, των Ιταλών Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο, Τζιάνι Ντε Μπιάζι, Ρομπέρτο Ντοναντόνι, Τζενάρο Γκατούζο, αλλά και του 50χρονου Γερμανού τεχνικού της πολωνικής Πογκόν, Κόστα Ρούναϊτς, που προτάθηκε εσχάτως.

Στην Ομοσπονδία θεωρούν ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να γίνει η κατάλληλη επιλογή. Για παράδειγμα, οι Ντούνγκα και Ντοναντόνι μπορεί να κάνουν «γκελ», να έχουν σπουδαίες ποδοσφαιρικές παραστάσεις τόσο ως παίκτες όσο και ως προπονητές, αλλά πέρα από το ότι θα χρειαστούν και οι ανάλογες οικονομικές υπερβάσεις, κρίνεται αμφίβολο εάν μπορούν να ταιριάξουν με τα χαρακτηριστικά του Ελληνα ποδοσφαιριστή.

Γι’ αυτό και τις τελευταίες ώρες στο Πάρκο Γουδή επανέρχεται ως εναλλακτικό σενάριο η επιστροφή σε λύση Ελληνα προπονητή, παρά το γεγονός πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, το είχε αποκλείσει.

Περιπτώσεις όπως αυτή του «ελεύθερου» Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά και των Νίκου Νιόπλια, Γιάννη Αναστασίου και Ηρακλή Μεταξά, που είναι «ενεργοί», βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού των ιθυνόντων.
πηγή-kathimerini


There are no comments

Add yours

Facebook