Πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ακροδεξιό υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας

AP_Eric_Zemmour-768×480

Πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο ακροδεξιός υποψήφιος για την γαλλική προεδρία, Ερίκ Ζεμούρ, όπως απεφάνθη το αρμόδιο δικαστήριο στη χώρα. Ο Ερίκ Ζεμούρ ερημοδικάσθηκε, ενώ δεν είχε προσέλθει ούτε στην ακροαματική διαδικασία του Νοεμβρίου.

Η δικαστική υπόθεση αφορά σχόλια που είχε κάνει το 2020 στο κανάλι CNews για τους μετανάστες που φτάνουν ως ασυνόδευτοι ανήλικοι: «Δεν έχουν κανένα λόγο για να βρίσκονται εδώ, είναι κλέφτες, είναι δολοφόνοι, είναι βιαστές, δεν κάνουν τίποτε άλλο, πρέπει να σταλούν πίσω», είχε δηλώσει.

Πρώην πολιτικός σχολιαστής, ο Ζεμούρ ανταγωνίζεται την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και τη συντηρητική Βαλερί Πεκρές διεκδικώντας την προεδρία από τον κεντροδεξιό πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου του 2022.

Για μερικές εβδομάδες πέρυσι, δημοσκοπήσεις έδειχναν πως ο Ζεμούρ, ο οποίος έχει σε βάρος του προηγούμενες καταδίκες για υποκίνηση φυλετικού μίσους, είχε μια ευκαιρία να έρθει δεύτερος στις προεδρικές εκλογές και να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μακρόν στο δεύτερο γύρο. Σήμερα έρχεται τέταρτος στις δημοσκοπήσεις.

Ο Ζεμούρ δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου. Επέμεινε στα σχόλια που είχε κάνει το 2020, προσθέτοντας ότι το δικαστήριο τον καταδικάζει επειδή εξέφρασε τις απόψεις του. Σε στέλεχος του CNews επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο για τα σχόλια του Ζεμούρ, δήλωσαν δικηγόροι.
Πηγή-moneyreview


There are no comments

Add yours

Facebook