Η Airbnb προσφέρει δωρεάν διαμονή για ένα χρόνο σε χωριό στην Σικελία | Πώς θα κάνετε αίτηση

airbnb-sikelia-696×463

Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Airbnb αναζητά έναν ταξιδιώτη να ζήσει φιλοξενούμενος χωρίς ενοίκιο σε ένα ανακαινισμένο κατάλυμα της στο χωριό Sambuca στην Σικελία για ένα χρόνο.

Όποιος επιλεγεί μπορεί να ζήσει στο ακίνητο με τον/την σύντροφο του, τον φίλο ή την οικογένεια του (έως δύο ενήλικες και δύο παιδιά συνολικά), χωρίς ενοίκιο.
Παράλληλα θα είναι και οικοδεσπότης. Πρέπει να νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού, σε επισκέπτες και θα εισπράττει τα χρήματα ως Airbnb Host κατά τη διάρκεια της διαμονής του.

Στόχος η τόνωση του τουρισμού στην περιοχή

Στόχος της Airbnb είναι η τόνωση του τουρισμού καθώς και η προσέλκυση νέων κατοίκων στο ιταλικό χωριό Sambuca, μέσω της εκστρατείας «1 Euro House» στην περιοχή.
Η κίνηση είναι μέρος μιας ευρύτερης δέσμευσης της Airbnb για την υποστήριξη των αγροτικών κοινοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη.

Το γραφικό τριώροφο παραδοσιακό σπίτι στη Sambuca, έγινε διάσημο χάρη στην πρόσφατη καμπάνια του «1 Euro House».

Όπως πολλά ιταλικά χωριά, η Sambuca υποφέρει από μείωση του πληθυσμού.
Γι’ αυτό ξεκίνησε την εκστρατεία «1 Euro House» το 2019 για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ενθάρρυνση των διεθνών επενδύσεων και την προσέλκυση κατοίκων ώστε να
αποκατασταθεί η γοητεία του άλλοτε πολυσύχναστου χωριού.

Η ανακαίνιση του καταλύματος

Η Airbnb συνεργάστηκε με ιταλικό αρχιτεκτονικό γραφείο για να μεταμορφώσει το παραδοσιακό σπίτι χρησιμοποιώντας υλικά και χρώματα σε αρμονία με το τοπικό τοπίο.
Συνδυάζοντας το σύγχρονο ντιζάιν με χειροποίητα και τοπικά χειροτεχνικά στοιχεία, η δομή είναι χαρακτηριστική της γοητευτικής αρχιτεκτονικής της Σικελίας.

Το ευρύχωρο κτίριο φιλοξενίας της Airbnb εκτείνεται σε τρεις ορόφους. Και έχει άφθονο χώρο για εξ αποστάσεως εργασία.

Η τοποθεσία

Το Sambuca είναι ένα μικρό αγροτικό χωριό με αμπέλια και πολλά οινοποιεία, περίπου 6.000 κατοίκων στη Σικελία. Χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό μείγμα ιταλικών και βορειοαφρικανικών πολιτισμών και αρχιτεκτονικού στυλ.

Χάρη στην εκστρατεία «1 Euro House», ο νικητής θα ενταχθεί στην αυξανόμενη διεθνή κοινότητα millennials που μετακινούνται από μεγαλύτερες πόλεις σε αγροτικά χωριά επιδιώκοντας έναν πιο αργό ρυθμό ζωής.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δεσμευτούν πώς θα συνεισφέρουν στη ζωή του χωριού.
Η διαμονή στην Sambuca θα πραγματοποιηθεί σε περίοδο ενός έτους, αρχής γενομένης από τις 30 Ιουνίου.

Αίτηση υποψηφιότητας | Όροι και προϋποθέσεις

Για να κάνετε αίτηση, επισκεφθείτε την airbnb.com/1eurohouse και συμπληρώστε τη φόρμα. Οι υποψήφιοι πρέπει να:

  • Είναι άνω των 18 ετών.
  • Είναι διαθέσιμοι για να μετακομίσουν στο χωριό για τουλάχιστον 3 συνεχόμενους μήνες από τις 30 Ιουνίου 2022.
  • Μπορούν να μιλούν Αγγλικά (τα ιταλικά ένα συν).

Ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε ένα πρόγραμμα καθοδήγησης. Αυτό περιλαμβάνει εκμάθηση ιταλικών και παρακολούθηση μαθημάτων ιταλικής μαγειρικής.

Η στροφή στις τάσεις διαμονής της Airbnb λόγω πανδημίας

Η κίνηση στην Sambuca της Σικελίας υπογραμμίζει τα οικονομικά οφέλη για τις αγροτικές κοινότητες ως αποτέλεσμα των μεταβαλλόμενων ταξιδιωτικών τάσεων στην Airbnb λόγω της πανδημίας.

Το τρίτο τρίμηνο του 2019 μόλις τέσσερις ιταλικές πόλεις αντιπροσώπευαν πάνω από το 26% όλων των ταξιδιών. Η Ρώμη, η Βενετία, το Μιλάνο και η Φλωρεντία.

Ωστόσο, το τρίτο τρίμηνο του 2021, οι ίδιες τέσσερις πόλεις αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 17% των ταξιδιών. Και μία από τις περιοχές με τις μεγαλύτερες επισκέψεις στην Ιταλία ήταν η Σικελία.

Η Airbnb στοχεύει να υποστηρίξει αυτή τη ζήτηση συνεργαζόμενη με χωριά όπως η Sambuca για να τα βοηθήσει να αποκαταστήσουν την παλιά τους δόξα.

Η Airbnb έχει υποστηρίξει στο παρελθόν παρόμοιες προσπάθειες πολιτιστικής κληρονομιάς με μικρά χωριά. Όπως η αποκατάσταση του σπιτιού ενός καλλιτέχνη στη Civita, το ιταλικό Sabbatical για την υποστήριξη της αναζωογόνησης του χωριού Grottole και το Έργο Italian Villages για την προβολή προορισμών εκτός πορείας και βιώσιμου τουρισμού.There are no comments

Add yours

Facebook