Βαλεαρίδες: Πρόστιμο 24.000 στη Ryanair επειδή χρέωνε τις χειραποσκευές

ryanair4_324672400

Oι Βαλεαρίδες επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 24.000 ευρώ στη Ryanair για επιπλέον χρεώσεις στους πελάτες της προκειμένου να τους επιτραπεί να μεταφέρουν χειραποσκευές στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την El Mundo, η Γενική Διεύθυνση Καταναλωτή των Βαλεαρίων θεώρησε την πρακτική αυτή καταχρηστική όσον αφορά την υπεράσπιση των καταναλωτών. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση, η συμπερίληψη ρήτρας που επιτρέπει πρόσθετη χρέωση για την εισαγωγή χειραποσκευών στην καμπίνα του αεροσκάφους θα πρέπει να αναφέρεται ως καταχρηστική πρακτική.

Όπως επισημαίνει η ένωση FACUA- Καταναλωτές σε δράση, η Ryanair το 2018 άλλαξε την πολιτική της αναφορικά με τις χειραποσκευές, οι οποίες μέχρι τότε ήταν δωρεάν, και έκτοτε χρεώνονται σε όλους τους επιβάτες που δεν επιλέξουν τη χρέωση επιβίβασης προτεραιότητας.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε σε απόφαση του 2014 — Υπόθεση C-487/12 — ότι «οι μη ελεγμένες αποσκευές ή χειραποσκευές» θεωρούνται «απαραίτητο στοιχείο της αεροπορικής μεταφοράς», για το οποίο η εταιρεία αεροπορική εταιρεία «υποχρεώνεται να το μεταφέρει χωρίς να μπορεί να απαιτεί οποιουδήποτε είδους επιπλέον κόστος».

πηγή-tornosnewsThere are no comments

Add yours

Facebook