Κρήτη: Περιπέτεια για έξι άτομα – Εγκλωβίστηκαν στα χιόνια στο Οροπέδιο Καθαρού

xionia
Δύο άτομα έχασαν τον προσανατολισμό τους στον Όλυμπο

Επιχείρηση απεγκλωβισμού έξι ατόμων στήθηκε τα ξημερώματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγίου Νικολάου στο Οροπέδιο του Καθαρού πάνω από την Κριτσά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική που κλήθηκε να παρέμβει στις 04:00 περίπου τα ξημερώματα, μία παρέα με δέκα οχήματα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης για το Οροπέδιο του Καθαρού, ωστόσο λόγω της έντονης χιονόπτωσης, εγκλωβίστηκαν στη θέση Σγουρός Πρίνος στα 1.100 μέτρα υψόμετρο, περίπου. Τα περισσότερα από τα δέκα αυτοκίνητα κατάφεραν να ξεκολλήσουν από το σημείο, ωστόσο τέσσερα οχήματα έμειναν πίσω. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού για τους έξι πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα οχήματά τους, ολοκληρώθηκε με επιτυχία λίγο μετά τις 08:00 πρωί σήμερα.

Δύο άτομα έχασαν τον προσανατολισμό τους στον Όλυμπο

Με συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, στην Πιερία, δύο άνδρες, για τους οποίους στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, όταν κάλεσαν σε βοήθεια, επειδή είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους στη θέση «Γκορτσιά», στον Όλυμπο.

Πυροσβέστες τούς εντόπισαν το βράδυ της Πέμπτης και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, δίνοντας τέλος στην περιπέτειά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕThere are no comments

Add yours

Facebook