Η εξωπραγματική πολυτέλεια του Καφέ New York στη Βουδαπέστη

i-eksopragmatiki-polyteleia-tou-new-york-cafe-sti-voudapesti.col-12

Την ημέρα των εγκαινίων του ο συγγραφέας Φέρενς Μολνάρ άρπαξε τα κλειδιά του καταστήματος και τα πέταξε στο Δούναβη για να μείνει το καφέ 24 ώρες ανοιχτό.

Το καφέ New York άνοιξε τις πόρτες του το 1894 και χαρακτηρίστηκε ως «το ομορφότερο καφέ του κόσμου» αφού με τη μπαρόκ διακόσμηση του, με μάρμαρο, μπρούτζο, βελούδο και μετάξι έμοιαζε με δωμάτιο παλατιού.


Yelkrokoyade, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Από αρχές του 20ου αιώνα υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συνάντησης στην ανατολική Ευρώπη, καλλιτεχνών που εκπροσωπούσαν όλα τα είδη τέχνης.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν συγγραφείς όπως οι Φερένς Μολνάρ και Ζίγκμοντ Μόριτς, δημιουργοί όπως ο Μάικλ Κέρτις (ο τιμημένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του «Καζαμπλάνκα»), ακόμα και συνθέτες όπως ο Pongrác Kacsó.

Μάλιστα ένας από τους αστικούς θρύλους της πόλης λέει ότι την ημέρα των εγκαινίων του ο συγγραφέας Φερένς Μολνάρ άρπαξε τα κλειδιά του καταστήματος και τα πέταξε στα νερά του Δούναβη για να καταφέρει να μείνει το καφέ 24 ώρες ανοιχτό.


Sandy Horvath-Dori from Grand Junction, CO, USA, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Σήμερα το καφέ New York λειτουργεί σαν καφέ αλλά και σαν ένα πλήρες εστιατόριο που καλωσορίζει ντόπιους και τουρίστες που αναζητούν γεύσεις από την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα και σαφώς μερικά από τα καλύτερα τοπικά πιάτα της Βουδαπέστης.


Η εξωτερική όψη του κτιρίου – pxhere
Η εξωπραγματική πολυτέλεια του Καφέ New York στη Βουδαπέστη
Fresco σε κάποιο ταβάνι του καφέ.

Sandy Horvath-Dori from Grand Junction, CO, USA, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Ένας από τους αστικούς θρύλους της πόλης λέει ότι την ημέρα των εγκαινίων του ο συγγραφέας Φερένς Μολνάρ άρπαξε τα κλειδιά του καταστήματος και τα πέταξε στα νερά του Δούναβη για να καταφέρει να μείνει το καφέ 24 ώρες ανοιχτό.


Sandy Horvath-Dori from Grand Junction, CO, USA, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Σήμερα το καφέ New York λειτουργεί σαν καφέ αλλά και σαν ένα πλήρες εστιατόριο.


Andreas Poeschek, fotografikus.hu, CC BY-SA 2.0 AT , via Wikimedia Commons

Συγγραφείς όπως οι Φερένς Μολνάρ και Ζίγκμοντ Μόριτς, δημιουργοί όπως ο Μάικλ Κέρτις (ο τιμημένος με Όσκαρ σκηνοθέτης του «Καζαμπλάνκα»), ακόμα και συνθέτες όπως ο Pongrác Kacsó, έχουν περάσει από δω.

Ζωή σαν παραμύθι..

Παρακολουθήστε το βίντεο του χρήστη sonviajes

">

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαμονή σας καθώς και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Βουδαπέστη μπορείτε να επισκεφθείτε το  https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : support@diplomattravel.gr
    Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/

πηγή- dinfoThere are no comments

Add yours

Facebook