Γέφυρα των χρυσών χεριών, μια επιβλητική γέφυρα στο Da Nang του Βιετνάμ

caption

Πολύ κοντά στην παραλία Da Nang στο Βιετνάμ, υπάρχει μια μοναδική γέφυρα, που μοιάζει να έχει χτιστεί από αρχαίους Θεούς, αλλά χτίστηκε από ανθρώπινα χέρια! Παρόλο που φαίνεται να είναι φτιαγμένη πολύ παλιά, η “Γέφυρα των χρυσών χεριών” έχει δημιουργηθεί μόλις το 2018.

Έγινε πολύ γρήγορα Viral, όταν οι επισκέπτες δημοσίευσαν υπέροχες φωτογραφίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά συνεχίζει να υπάρχει ένα μυστήριο γύρω από τη συγκεκριμένη γέφυρα. Μοιάζει να αιωρείται στα σύννεφα χωρίς να στηρίζεται πουθενά, αλλά βρίσκεται σε ένα τεράστιο συγκρότημα διασκέδασης το Sunworld Ba Na Hills.

Τι κάνει Μοναδική τη Γέφυρα των χρυσών χεριών?

Η γέφυρα βρίσκεται σε ύψος 1,400 μέτρων πάνω από το ύψος της θάλασσας και έχει υπέροχη θέα της γύρω περιοχής. Το πιο μαγικό στοιχείο της είναι ότι αυτή η γέφυρα μοιάζει να ΄κρατιέται στον αέρα΄από δυο γιγάντια πέτρινα χέρια! Τα χέρια αυτά φαίνεται να είναι φτιαγμένα από πέτρα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Ο σκελετός των χεριών έχει σχεδιαστεί και αργότερα καλυφθεί από ατσάλινα πλέγματα, αργότερα προστέθηκε υαλοβάμβακας ώστε να λάβει και την τελική του μορφή το δημιούργημα. Ολόκληρη η κατασκευή διήρκησε ένα (μόνο!) χρόνο!

Όχι μόνο η επίσκεψη σε αυτή τη γέφυρα είναι κάτι μοναδικό αλλά ακόμη και το ταξίδι για να φτάσεις στη γέφυρα με τελεφερίκ αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία.

Πως να φτάσεις εκεί:

Με αυτοκίνητο: Η διαδρομή είναι περίπου μια ώρα από την παραλία Da Nang, αλλά προσέξτε τι θα γράψετε στο GPS σας αφού αν γράψετε Golden Bridge ή Sun World Ba Na Hills, τότε θα σας καθοδηγήσει σε διαδρομές όχι εφικτές στα γύρω βουνά. Μπορείτε να γράψετε Bana Hill Cable Station, ώστε να σας οδηγήσει στο πάρκινγκ όπου μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο και να αγοράσετε εισιτήριο και να ανεβείτε στο τελεφερίκ.
Τουρ με γκρουπ:
Αν δεν θέλετε να οδηγήσετε, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κλείσετε ένα οργανωμένο τουρ. Έρχονται σας παραλαμβάνουν από το ξενοδοχείο σας και σας επιστρέφουν με το τέλος της εκδρομής.

Γενικότερα, ανάλογα με τις δραστηριότητες που θέλετε να κάνετε στην περιοχή μπορείτε να αγοράσετε μια ολοήμερη εκδρομή ή εκδρομής μισής ημέρας. Σίγουρα θα χρειαστείτε το λιγότερο 4 ώρες για να φτάσετε εκεί και να έχετε χρόνο να απολαύσετε τη γέφυρα. Το κόστος εισόδου είναι περίπου 25 ευρώ για τους ενήλικες και 18 για τα παιδιά, αλλά περιλαμβάνει και είσοδο στο πάρκο Ba Na Hills. Αξίζει 100%!
Προσοχή η γέφυρα των χρυσών χεριών έχει επισκέπτες καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Συνήθως τα γκρούπ φτάνουν από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Προτείνουμε λοιπόν, είτε να πάτε νωρίτερα είτε αργότερα από αυτές τις ώρες για να έχετε χρόνο και χώρο να τραβήξετε φωτογραφίες χωρίς άλλους ανθρώπους να παρεμβάλλονται! Για όσους χρησιμοποιούν drones, δεν επιτρέπεται να πετάξει κανείς drone σε ολόκληρη τη χώρα αν δεν λάβει σχετική άδεια, και αφού τη λάβει τότε απαγορεύεται να γίνει χρήση του όταν υπάρχει πολύς κόσμος στο σημείο!

Το συγκρότημα διασκέδασης Sunworld διαθέτει χώρους για περιπετειώδεις βόλτες, ένα γιγάντιο μνημείο του Βούδα, διάφορα τελεφερίκ και ένα όμορφο -Ευρωπαϊκού στυλ- χωριό με λιθόστρωτους δρόμους και εστιατόρια. Επίσης υπάρχει ένας κήπος φτιαγμένος για να γαληνεύει τους επισκέπτες αλλά και μια Γερμανικού στυλ πλατεία με μέρη για να φάει και να πιεί κανείς.

Ακόμη και για όσους έχουν ήδη επισκεφθεί το συγκεκριμένο μέρος, υπάρχουν καλά νέα! Οι σχεδιαστές της ετοιμάζουν μια ασημένια γέφυρα η οποία θα μοιάζει με τμήμα μαλλιών και θα ενώνει την υπάρχουσα γέφυρα με το Ba Na Hills!

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαμονή σας καθώς και μοναδικά πακέτα προσφορών για το Βιετνάμ μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : support@diplomattravel.gr Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/

πηγή-taxidevoumemaziThere are no comments

Add yours

Facebook