Από την έναρξη της πανδημίας, το 2020, τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας από τον κλάδο του cloud σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς εταιρείες σε όλο τον κόσμο προχώρησαν σε μετάπτωση προς ένα μοντέλο τηλεργασίας. Η ανάγκη προστασίας και άμυνας απέναντι σε κυβερνοαπειλές, σε αυτό το περιβάλλον, οδήγησε πολλές τεχνολογικές φίρμες να στραφούν και στον χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, η πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Siemplify θα ενσωματωθεί στο υπολογιστικό της νέφος. Ωστόσο, οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί από τις δύο πλευρές. Παρόλα αυτά η ισραηλινή ιστοσελίδα CTech αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι η εξαγορά εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη εξαγορά ισραηλινής εταιρείας από την Google, αποτελεί όμως και μία υπενθύμιση του πόσο έχει «προχωρήσει» το Ισραήλ στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μεσογειακή χώρα είναι έδρα και της NSO Group, δημιουργού του εργαλείου Pegasus μέσω του οποίου έχουν πραγματοποιηθεί παρακολουθήσεις εταιρειών αλλά και κυβερνήσεων.

πηγή-ot