Ολλανδοί ζωγράφισαν γιγαντιαία βιβλιοθήκη σε ένα κτίριο με αγαπημένα βιβλία των κατοίκων

φωτο-20

Ολλανδοί καλλιτέχνες ζωγραφίζουν γιγαντιαία βιβλιοθήκη σε πολυκατοικία με τα αγαπημένα βιβλία των κατοίκων

Ενώ πολλοί καλλιτέχνες του δρόμου επιλέγουν εγκαταλελειμμένα κτίρια και παλιές σιδηροδρομικές διαδρομές ως καμβά για τα εκρηκτικά αριστουργήματα τους, ο Ολλανδός καλλιτέχνης δρόμου Jan Is De Man επιλέγει να ακολουθήσει άλλη διαδρομή – πραγματοποιώντας ζωντανές τρισδιάστατες ζωγραφιές για τις τοπικές κοινότητες . Στόχος του είναι να δημιουργήσει έργα “όπου ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί” ζητώντας τη συμμετοχή των κατοίκων που τον αναθέτουν. Το πιο πρόσφατο δώρο της Jan Is De De Man σε μια γειτονιά – μια φανταστική τριώροφη βιβλιοθήκη τοίχου trompe l’oeil τοίχου σε μια πολυκατοικία στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Τον καλλιτέχνης βοήθησε ο φίλος του καλλιτέχνης Deef Feed , ο οποίος, όπως είπε στον Bored Panda , είχε δουλέψει σε μερικά άλλα κομμάτια τέχνης του δρόμου μαζί του και είναι ο συνιδιοκτήτης του τατουάζ τους”Τατουάζ Blackbook” στο κέντρο της Ουτρέχτης.

Οι καλλιτέχνες του δρόμου Jan De De Man και η Deef Feed συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια λογοτεχνική τοιχογραφία σε μια γειτονιά στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας

 

Πιστωτικές κάρτες : janisdeman

Η θέση για την τρισδιάστατη τοιχογραφία προήλθε από την ιδέα, είπε ο Jan Is De De Man, “Γνωρίζω πολύ καλά τους ανθρώπους που ζουν στο ισόγειο.  Ήθελαν μια τοιχογραφία από τα χέρια μου . Θέλησαν επίσης να με αφήσουν να αισθάνομαι ελεύθερος στο σχεδιασμό μου όσο θα έφερνε κάτι θετικό στη γειτονιά τους. Η πρώτη ιδέα ήταν να ζωγραφίσω ένα χαμόγελο. Ένα τεράστιο χαμόγελο. Επειδή πιστεύω ότι οι άνθρωποι γίνονται ευτυχισμένοι όταν βλέπουν καθημερινά ένα χαμόγελο. Αλλά αυτή η ιδέα δεν ήταν πλήρης και την ένιωθα πάρα πολύ απλή. ”

Πιστωτικές κάρτες : janisdeman

Αφού μελετούσα τον καμβά του, μου ήρθε η ιδέα για μια τοιχογραφία – “οπτικές ψευδαισθήσεις στην τέχνη.  Και ξαφνικά μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω μια τεράστια βιβλιοθήκη. Μου αρέσει να γίνονται ψευδαισθήσεις 3D τέχνης στους τοίχους και μου αρέσει να βλέπω χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων και αυτή η ιδέα (σκέφτηκα εν τω μεταξύ) θα μπορούσε να φέρει όλα αυτά μαζί ».

Κατάφεραν να καταγράψουν το πνεύμα των κατοίκων και των καλλιτεχνών με μια σειρά από τα αγαπημένα τους βιβλία. Όταν ρωτήθηκαν ποιοι είναι οι αγαπημένοι τους τίτλοι στο γιγαντιαίο ράφι, απάντησαν: «Αγαπάμε πραγματικά το περίεργο περιστατικό του σκύλου τη νύχτα», γράφτηκε από τον Mark Haddon και φυσικά το Playboy ».

πηγή-filoitexnisfilosofiasThere are no comments

Add yours

Facebook