Βουδαπέστη: Άνοιξε η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη έκθεση

808x561_cmsv2_3dd4fc0d-1ede-50ea-bd6c-acc3ae0ec9ed-6246364

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Βουδαπέστη μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : support@diplomattravel.gr
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


Μετά από έναν χρόνο αναγκαστικής σιωπής, άνοιξε τις πύλες της η χριστουγεννιάτικη έκθεση της Βουδαπέστης. Ξεκίνησε το 1998 και κάθε χρόνο συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Ωστόσο ισχύουν αυστηρά μέτρα. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Το αρνητικό τεστ δεν είναι αρκετό.

Harald Tittel/(c) Copyright 2021, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten
ΧριστούγενναHarald Tittel/(c) Copyright 2021, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

«Δεν μπορώ να το πιστέψω, όλα μοιάζουν κανονικά» δήλωσε μια γυναίκα.

Το ίδιο ισχύει και για τους τουρίστες. Όλοι πρέπει να έχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού κρατών μελών της ΕΕ, αλλά και χωρών με τις οποίες η ουγγρική κυβέρνηση έχει συνάψει συμφωνίες

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι διοργανωτές είχαν δεύτερες σκέψεις. Ακόμα και μέλη της ιατρικής κοινότητας πρότειναν την ακύρωση της χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Όμως οι υπεύθυνοι έκριναν πως οι πολίτες έχουν δικαίωμα να περάσουν λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς.

Michael Probst/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved
ΧριστούγενναMichael Probst/Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

«Θέλουμε αυτή η χριστουγεννιάτικη αγορά να είναι προσβάσιμη και στους κατοίκους της Βουδαπέστης αλλά και στους τουρίστες. Ζητήσαμε από το catering να ετοιμάσει ένα γεύμα που θα κοστίζει 4 ευρώ. Οπότε αν κάποιος έρθει εδώ με την οικογένειά του, ακόμη και αν δεν έχει μεγάλο μηνιαίο μπάτζετ, μπορεί να φάει και να περάσει όμορφα. Νομίζω πως έχουμε φτιάξει έναν πλούσιο, μαγευτικό κόσμο. Πιστεύουμε πως θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους» δήλωσε στην κάμερα του euronews ο Κάσμπα Φάιξ, διευθύνων σύμβουλος της Budapest Brand.

Κάθε Κυριακή, σε ένα ειδικό show, τα παιδιά υποδέχεται ο Άγιος Βασίλης. Οι διοργανωτές συνιστούν την χρήση μάσκας, όμως δεν είναι υποχρεωτική.

πηγή-gr.euronewsThere are no comments

Add yours

Facebook