Φινλανδία: Περιορίζει το ωράριο σε μπαρ και εστιατόρια – Σε τηλεκπαίδευση οι φοιτητές μετά τις γιορτές

corona_finland

Η Φινλανδία παραμένει μεταξύ των χωρών που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την πανδημία, ωστόσο το ποσοστό μόλυνσης αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Φινλανδία θα περιορίσει το ωράριο λειτουργίας των εστιατορίων για να ανακόψει την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και την εξάπλωση του νέου παραλλαγμένου στελέχους Omicron, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

 Ξεκινώντας από την παραμονή των Χριστουγέννων, τα μπαρ θα σταματήσουν να σερβίρουν αλκοόλ στις 9 το βράδυ και θα κλείνουν στις 10 μ.μ. Από τις 28 Δεκεμβρίου και ύστερα, θα μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ έως τις 5 μ.μ. και θα κλείνουν στις 6 μ.μ. ενώ τα εστιατόρια στις 8 μ.μ., σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης. Τα μπαρ θα μπορούν επίσης να δέχονται μόνο το ήμισυ της μέγιστης δυναμικότητας τους σε πελάτες και τα εστιατόρια στο 75%.
Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης οι φοιτητές να επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση ύστερα από τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ οι ξένοι επισκέπτες που έρχονται στη χώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από την Covid-19 και πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.
Η Φινλανδία επέτρεπε έως τώρα τα εστιατόρια και οι χώροι εκδηλώσεων να παρακάμπτουν τους περιορισμούς της Covid-19 βασιζόμενοι σε πιστοποιητικά εμβολιασμού, ανάρρωσης από την Covid-19 ή πρόσφατου αρνητικού τεστ.
Η κυβέρνηση πρότεινε επίσης το πιστοποιητικό Covid-19 να είναι υποχρεωτικό για υγειονομικούς που εργάζονται με ανθρώπους που κινδυνεύουν από σοβαρές παθήσεις λόγω εξασθενημένης ανοσίας καθώς και τα σελφ τεστ να εξαιρούνται του φόρου προστιθέμενης αξίας προκειμένου να είναι πιο οικονομικά.

Ενώ η Φινλανδία παραμένει μεταξύ των χωρών που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την πανδημία, το ποσοστό μόλυνσης αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, η χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων κατέγραψε περίπου 13.400 νέα κρούσματα συγκριτικά με μια εβδομάδα νωρίτερα όταν ο αριθμός των μολύνσεων διαμορφώθηκε σε 10.600, σύμφωνα με το Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας. Περίπου το 83,3% των κατοίκων ηλικίας 12 ετών και άνω έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίων.

πηγή-protothema


There are no comments

Add yours

Facebook