Χίος: Ένα χειροποίητο πλεκτό χριστουγεννιάτικο δέντρο έκλεψε τις εντυπώσεις

xristougenniatiko-dentro-5

Το πλεκτό χωριό που στήθηκε στα Θυμιανά και η αφή του δέντρου

Ένα Χριστουγεννιάτικο υπερθέαμα απόλαυσαν το απόγευμα της Κυριακής μικροί και μεγάλοι, στην Κεντρική πλατεία των Θυμιανών στην Χίο.

Αν και η θερμοκρασία είχε πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτοικοι του νησιού έσπευσαν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στο μοναδικό χωριό που είχε στηθεί στο κέντρο του χωριού.
Γυναίκες από το Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Όμιλο Θυμιανών (ΜΕΟΘ) έπλεξαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που μέσα στη βραδιά φωταγωγήθηκε με χιλιάδες λαμπάκια, φωτίζοντας όλα τα πολύχρωμα πλεκτά σχέδια που με τόση αγάπη πλέχτηκαν, για να δώσουν και πάλι φως και χαρά σε μικρούς και μεγάλους.
IMG_0319-1536x2048
xristougenna-thymiana-001-1536x2048
xristougenna-thymiana-004-1536x2048
 Από ένα χριστουγεννιάτικο χωριό δεν θα μπορούσε να λείπει ο Χιονάνθρωπος, καθώς και οι δύο γενναίοι καρυοθραύστες. Στο χωριό υπήρχε και εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών, όπου οι μικροί φίλοι του χωριού μπορούσαν να στείλουν τα γράμματα τους στον αγαπημένο Άγιο Βασίλη. Οι μεγάλοι φίλοι του χωριού ζεστάθηκαν με το ζεστό κρασί που προσφέρονταν σε όποιον το επιθυμούσε, ενώ παράλληλα υπήρχαν δράσεις, όπως το παιδικό τμήμα της γυμναστικής του ΜΕΟΘ, που χόρεψε σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

Από το χριστουγεννιάτικο χωριό δεν λείπει και η μικρογραφία ενός από τα αξιοθέατα της περιοχής, η Βίγλα της Αγίας Ελένης. Η Κοινότητα Θυμιανών φρόντισε να χαρίσει σε όλους τους παρευρισκόμενους την ψευδαίσθηση του πλούσιου χιονιού με το τεχνητό χιόνι που έπεφτε από τον ουρανό και χάνονταν στον ουρανό, συμπληρώνοντας το όνειρο των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, ο μάγος JoJo χάριζε στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς σε γονείς και παιδιά. Το μαγικό σκηνικό συμπληρώθηκε με την αφή του Χριστουγεννιάτικου πλεκτού δέντρου, και με πολλά φαντασμαγορικά βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό!

xristougenna-thymiana-chios-02-1536x2048
xristougenna-thymiana-chios-020-1536x2048

Το Χριστουγεννιάτικο πλεκτό χωριό θα παραμείνει στα Θυμιανά, ενώ παράλληλα ο ΜΕΟΘ διοργανώνει από τις 23 έως και τις 30 Δεκεμβρίου δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

πηγή-protothema


There are no comments

Add yours

Facebook