Νέα Υόρκη: Σχεδιάζουν «ανάποδο ουρανοξύστη» με ύψος 507 μέτρα – «Μοιάζει με δέντρο που ανθίζει»

thumbnail_Unknown-7
Αν η μελέτη εγκριθεί θα κατασκευαστεί στη δυτική πλευρά του Μανχάταν

Τα «πάνω – κάτω» στην αρχιτεκτονική της Νέας Υόρκης αναμένεται να φέρει ο «ανάποδος ουρανοξύστης», ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο αν υλοποιηθεί σίγουρα θα αποτελέσει σύμβολο στο Μανχάταν.

Πρόκειται για τον «Affirmation Tower», έναν ανάποδο ουρανοξύστη, ύψους 507 μέτρων, το σχήμα του οποίου μοιάζει «με ανθισμένο δέντρο».

Η μελέτη αναπτύχθηκε από τον Don Peebles, τον επικεφαλής επιχειρησιακό διευθυντή της Peebles Corporation και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα David Adjaye.

Σχεδιάζουν «ανάποδο ουρανοξύστη» στη Νέα Υόρκη -Με ύψος 498μ., απίστευτο  ντιζάιν, σαν δέντρο που ανθίζει | DESIGN | iefimerida.gr

Στην περίπτωση τελικά που το σχέδιο υλοποιηθεί, ο ουρανοξύστης θα «ανθίσει» στη δυτική πλευρά του Μανχάταν κοντά στο Χάντσον Γιάρντς.

Σύμφωνα με το πλάνο ο Affirmation Tower δεν θα στεγάζει κατοικίες, αλλά γραφεία, θέατρα και άλλες υπηρεσίες. Μάλιστα, θα στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του μακροβιότερου οργανισμού για τις πολιτικές ελευθερίες της χώρας, της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ανθρώπων (NAACP), τα οποία θα αποτελούν τη νέα έδρα του οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ο ουρανοξύστης θα κατασκευαστεί στη δυτική πλευρά του Μανχάταν εφόσον εγκριθεί

ο νέος ουρανοξύστης θα περιλαμβάνει τον ψηλότερο κατοικήσιμο όροφο στο δυτικό ημισφαίριο.

πηγή-lifo

 There are no comments

Add yours

Facebook