Κι όμως, η Γερμανία είναι η βασίλισσα των Christmas markets!

p

Για διάφορους λόγους ίσως είσαι λίγο προκατειλημμένος με τη Γερμανία. Κάτι η »δύσκολη» γλώσσα, κάτι η Angela Merkel, μπορούμε να πούμε πως όταν ακους για αυτή τη χώρα δεν σκέφτεσαι χαρά, πόσο μάλλον Χριστούγεννα. Κι όμως, η Γερμανία είναι η βασίλισσα των Χριστουγεννιάτικων markets αφού διάφορες πόλεις »συναγωνίζονται» για το ποια θα κάνει το πιο εντυπωσιακό.

Μόναχο

Christmas market scrapped in Munich amid German Covid surge | CNN Travel

Στο διάσημο Marienplatz του Μόναχο λαμβάνει χώρα ένα μαγικό market, περιτριγυρισμένο από ιστορικά κτίρια όπως το Νέο και το Παλιό Δημαρχείο. Γεμάτο με εκατοντάδες ξύλινα σπιτάκια διακοσμημένα με στολίδια, φώτα και γιρλάντες που προσφέρουν κάστανα, ζεστό κρασί και άλλες παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικές λιχουδιές.

Βερολίνο

Lucia Christmas Market | Shopping | Berlin
Τα Χριστουγεννιάτικα markets του Βερολίνου είναι άπειρα και διαφορετικά μεταξύ τους. Το αγαπημένο των ντόπιων είναι το Lucia Christmas Market που πραγματοποιείται στο Kulturbrauerei, στην ανατολική ενορία του Prenzlauer Berg. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια σειρά από Γερμανικές και Σκανδιναβικές παραδόσεις και τραγούδια, όσο οι πωλητές ετοιμάζουν διάφορα παραδοσιακά φαγητά.

Δρέσδη

MyBestPlace - Dresden Striezelmarkt, the oldest Christmas market in the  world
Η σχέση της Δρέσδης με τα Χριστούγεννα πάνε πίσω στον 15ο αιώνα. Τo Striezelmarkt παίρνει το όνομα του από το Stroczel ή Strüzel, το είδος κέικ που πουλούν τα σπιτάκια του market, και που πλέον έχει το όνομα Stollen. Λαμβάνει χώρα ανάμεσα σε αρχιτεκτονικά διαμάντια της παλιάς πόλης, με τον ποταμό Έλβα στο φόντο. Γεμάτο γιορτινά φώτα, φιλοξενεί επίσης την μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη πυραμίδας της χώρας, που στέκει στα 14 μέτρα ύψος.

Κολωνία

Cologne has seven - count 'em, seven! - themed Christmas markets
Το πιο διάσημο market της Κολωνίας πραγματοποιείται μπροστά από τον Γοτθικό Καθεδρικό Ναό – μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO –  και περικυκλώνει ένα τεράστιο δέντρο διακοσμημένο με φώτα, κόκκινες κορδελες και στολίδια. Εδώ θα βρεις παραδοσιακά φαγητά και ποτά, όσο καλλιτέχνες ερμηνεύουν ζωντανά εποχιακά τραγούδια.

Φρανκφούρτη

Frankfurt Christmas Market 2021 Guide: Where to Go, What to Eat & More!
Τις εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα εκατοντάδες ξύλινα σπιτάκια μεταφέρονται στις ιστορικές πλατείες της παλιάς πόλης. Ως ένα από τα πιο παλιά markets της χώρας – με ιστορία που ξεκινά από το 1393 – το Romerberg στην Φρανκφούρτη είναι must, για να μπεις κατ” ευθείαν στο mood των γιορτών. Χειροποίητα στολίδια, και όχι μόνο, καθώς και παραδοσιακά σνακ κάνουν το market ένα από τα πιο διάσημα της χώρας, και όχι άδικα.

Άαχεν

Aachen Christmas Market - Everything You Need to Know about the 2021  Edition - Ipanema travels
Στα σύνορα της Γερμανίας με το Βέλγιο και την Ολλανδία, η πόλη του Άαχεν μετατρέπεται σε winter wonderland τις μέρες των γιορτών. Οι δρόμοι γύρω από το Δημαρχείο και τον καθεδρικό ναό γεμίζουν φώτα και με πάνω από 100 κιόσκια που προσφέρουν από ζεστό κρασί μέχρι χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Γερμανία μπορείτε να επισκεφθείτε το  https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : support@diplomattravel.gr
    Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/

 

 πηγή-m.must.com

 There are no comments

Add yours

Facebook