Ιταλία: Χάκερ «κατέβασαν» 120 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από το Διαδίκτυο

πασο

Τα συγκεκριμένα πάσο, που είχαν στην κατοχή τους ανεμβολίαστοι, έχουν απενεργοποιηθεί – Η αστυνομία έχει ήδη πραγματοποιήσει 40 εφόδους και 67 κατασχέσεις

Εκτεταμένο παράνομο δίκτυο με πολλές «γνώσεις» σε διαδικτυακές απάτες κατάφερε να «κατεβάσει» από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των περιφερειών 120 πράσινα πάσο εμβολιασμένου κατά του κορωνοϊού, αποκάλυψε έρευνα της ιταλικής αστυνομίας.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι κάτοχοι των πάσων αυτών δεν είχαν εμβολιαστεί ποτέ. Η απάτη οργανώθηκε στις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης, της Νάπολης, του Μπάρι, του Μιλάνου, της Βενετίας και του Ρήγιου της Καλαβρίας.
Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού εξασφαλίζονταν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος των φαρμακείων (το οποίο χρησιμοποιείται για την αποστολή των στοιχείων του κάθε εμβολιασμένου) ή με το δωρεάν τηλεφωνικό αριθμό του ιταλικού δημόσιου συστήματος υγείας.
Τις τελευταίες ώρες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 40 έφοδοι και 67 κατασχέσεις. Με την συνεργασία του ιταλικού υπουργείου Υγείας, τα συγκεκριμένα 120 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού απενεργοποιήθηκαν από αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ.
πηγή- ot.gr


There are no comments

Add yours

Facebook