Έρχονται χιόνια στην Αττική – Σε ποιες περιοχές

xionia

Χιόνια και στην Αττική «βλέπουν» για τις προσεχείς ημέρες οι μετεωρολόγοι – Σε ποιες περιοχές – Έρχονται πολικής προέλευσης αέριες μάζες στη χώρα.
Μέχρι και την Αττική θα φτάσουν τα χιόνια το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «πολικής προέλευσης αέριες μάζες που κινούνται προς τη χώρα προκαλούν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Το τσουχτερό κρύο, σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία οδηγούν σε χιονοπτώσεις» και πρόσθεσε:

«Φαινόμενα θα έχουμε από την Πίνδο και πιο ανατολικά, κυρίως στις περιοχές δηλαδή που βλέπουν προς το Αιγαίο. Και θα έχουμε χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά» προσέθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, ο καιρός θα κυλήσει έτσι και τις επόμενες ημέρες, με τις χιονοπτώσεις «να χτυπούν την “πόρτα” της Αττικής, σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ίσως να δούμε να χιονίζει προς τα βόρεια προάστια, τα Βίλια, την Αττικο-Βοιωτία, την ανατολική και νότια Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική και βορειοανατολική Πελοπόννησο. Θέλει πολλή προσοχή αυτές τις ημέρες».

Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού
Και ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, τόνισε ότι έρχεται γερό κρύο το Σαββατοκύριακο. Επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις, καθώς έρχεται χιονιάς που θα επηρεάσει τη χώρα από τη Θεσσαλία και κάτω, δηλαδή από το Πήλιο και κάτω».

Όπως επεσήμανε ο κ. Αρνιακός «από το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται η είσοδος του χιονιά στην Αττική, ενώ αναμένεται πολύ χιόνι και στην Εύβοια και στα βουνά της Πελοποννήσου». Ακόμα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δουν χιόνι περιοχές στα βόρεια προάστια της Αττικής όπως η Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι, εξηγώντας ότι «οι χιονοπτώσεις του Σαββατοκύριακου αναμένονται στις περιοχές που είναι σε υψόμετρο 300 μέτρων και άνω».

Πηγή: athensvoice.grThere are no comments

Add yours

Facebook