Η φανέλα της Τρόμσο έχει QR για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ

qr-code-tromso

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Τρόμσο έβγαλε φανέλα με κωδικό QR για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ.
Φανέλα με ανάγλυφο QR Code που αναφέρεται στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ έβγαλε η νορβηγική ποδοσφαιρική ομάδα, Τρόμσο.

Ο κώδικας οδηγεί σε μια σελίδα που περιέχει πληροφορίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Τρόμσο είναι η πρώτη ομάδα στον κόσμο που διαμαρτύρεται ενεργά για τα όσα συμβαίνουν.

«Ελπίζαμε ότι η FIFA και το Κατάρ θα μας άκουγαν, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι τα χρήματα είναι ακόμα πιο σημαντικά από τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρώπινες ζωές», ανέφερε ο σύλλογος με μια δήλωση και συνέχισε:

«Το χειρότερο είναι να ξέρεις ότι φέρεσαι άσχημα στους ανθρώπους. Γιατί αλλιώς θα σπαταλάτε τα χρήματά σας προσπαθώντας να δείξετε ένα πιο όμορφο περιτύλιγμα γύρω από τα απαίσια πράγματα που κάνετε. Λοιπόν, επιστρέψαμε. Ο κωδικός QR θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα που θα παρέχει όλο και περισσότερες πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο Κατάρ. Διαβάστε και σκεφτείτε το ερώτημα: Πόσες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα χρειαστούν προτού ενωθεί η ποδοσφαιρική κοινότητα και απαιτήσει καλύτερη προστασία για τους μετανάστες εργάτες; Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι το ποδόσφαιρο και η πολιτική δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Δεν πρέπει ποτέ να κοιτάμε την αντίθετη πλευρά όταν κάποιοι χρησιμοποιούν το εξαιρετικό παιχνίδι μας για να καλύψουν παραβιάσεις. Μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό μαζί. Κρατήστε το παιχνίδι σας καθαρό. Ελάτε μαζί μας καθώς η χιονόμπαλα γίνεται όλο και μεγαλύτερη».
πηγή-athensvoice



There are no comments

Add yours

Facebook