Βαρκελώνη: Casa Batlló, ένα από τα αριστουργήματα του Γκαουντί

casa-batllo-varkeloni-axiotheata

Πρόκειται για ένα από τα δυο μεγαλύτερα κτίρια δημιουργίας του Αντόνιο Γκαουντί στην Passeig de Gràcia, ενώ το δεύτερο είναι το La Pedrera. Η πρόσοψη του Casa Batlló μοιάζει να είναι φτιαγμένη από κρανία και οστά. Τα κρανία αποτελούν στην πραγματικότητα τα μπαλκόνια ενώ τα οστά είναι οι κολώνες που τα στηρίζουν.

Casa Batlló - ComingTo

Η πηγή έμπνευσης είναι τα χρώματα και τα σχήματα που συναντώνται στη θαλάσσια ζωή, πχ τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι εκείνα που βρίσκουμε στα φυσικά κοράλλια.

A Visit to Antoni Gaudi's Casa Batllo in Barcelona, Spain - Travel Pockets
Το κτίριο σχεδιάστηκε για τον Josep Batllo, ως ένα σπίτι της αριστοκρατίας. Ο ιδιοκτήτης ζούσε στους δυο πρώτους ορόφους ενώ τα υπόλοιπα διαμερίσματα είχαν ενοικιαστεί.

Το κτίριο αυτό  αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά οικοδομήματα τα οποία πρέπει να επισκεφθεί ο κάθε ταξιδιώτης που βρίσκεται στη Βαρκελώνη και να θαυμάσει την προσοχή που έδωσε ο Γκαουντί στις λεπτομέρειες των σχεδίων του με το να σκέφτεται πράγματα όπως το μεταβλητό μέγεθος των παραθύρων ανάλογα με το πόσο ψηλά βρίσκεται το παράθυρο από την κορυφή του κτηρίου. Ο λόγος που το έκανε αυτό είναι για να μπορεί να διασφαλίσει ομοιόμορφες συνθήκες φωτισμού σε κάθε χώρο του σπιτιού.

Το Casa Batlló απέχει μόνο 30 δευτερόλεπτα με τα πόδια από το σταθμό του μετρό ΕΑΝ βγείτε από τη σωστή έξοδο. Αναζητήστε την έξοδο με το όνομα: Calle Aragó-Rambla Catalunya καθώς βγαίνετε από το μετρό.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Βαρκελώνη μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : support@diplomattravel.gr
    Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/

πηγή-taxidevoumemaziThere are no comments

Add yours

Facebook