Απόκοσμα Μετέωρα τον χειμώνα

meteora

Ο χειμώνας είναι το πιο κατάλληλο σκηνικό για τα Μετέωρα. Αν μάλιστα την ώρα που οδηγείτε επιλέξετε και κλασική μουσική, θα είναι το πιο ταιριαστό soundtrack. Η εποχή δίνει μια δραματική νότα στο απόκοσμο περιβάλλον.

Τα Μετέωρα «τυλίχτηκαν» με το χειμωνιάτικο πέπλο τους - Newsbeast

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη, η γέννηση των οποίων ξεκινά πριν από 25 εκατομμύρια χρόνια.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για έναν απ’ τους πιο συναρπαστικούς και αξιομνημόνευτους προορισμούς στην Ελλάδα, αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ευρύτερα – δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς εδώ και 30 σχεδόν χρόνια.

Το μαγικό με τα Μετέωρα είναι ότι έχουν τα πάντα. Η φύση έχει φροντίσει να προσφέρει κάτι πραγματικά μοναδικό. Εικόνες που μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουν θέση, γεωλογικά φαινόμενα που ταξιδεύουν το μυαλό σε μύθους και θρύλους.
Το εντυπωσιακό είναι ότι όσο εξελίσσεται η τεχνολογία και η επιστήμη, τόσο πιο ελκυστική γίνεται για κάποιους η επιλογή να ζήσουν εκεί, να γίνουν ένα με τους βράχους και τις μονές, που κουβαλούν τα δικά τους μυστικά και τις ιστορίες, με τους αιώνες να βαραίνουν τους τοίχους τους.

Είναι καλό να έχετε διαβάσει κάποια πράγματα για τα Μετέωρα από πριν. Με την ευκολία βέβαια του ίντερνετ, κι εκείνη την ώρα που είστε εκεί μπορείτε να το κάνετε. Αν επιλέξετε να εμβαθύνετε λίγο, θα εκπλαγείτε από τον όγκο των πληροφοριών που θα ανακαλύψετε. Για όλα όσα θα βλέπετε. Για το πώς και γιατί δημιουργήθηκαν. Για το τι πίστευαν για την προέλευσή τους οι παλαιότεροι ή το τι νιώθουν όσοι μένουν εκεί σήμερα.

Μετέωρα | Διακοπές στα Μετέωρα | Discover Greece

Οι κάτοικοι των Μετέωρων εδώ και 6 αιώνες είναι μοναχοί. Καλόγεροι. Σκαρφαλωμένα στα βράχια βρίσκονται 24 μοναστήρια, από τα οποία μόνο τα 6 παραμένουν κατοικήσιμα και επισκέψιμα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όσο εξελίσσεται η τεχνολογία και η επιστήμη, τόσο πιο ελκυστική γίνεται για κάποιους η επιλογή να ζήσουν εκεί, να γίνουν ένα με τους βράχους και τις μονές, που κουβαλούν τα δικά τους μυστικά και τις ιστορίες, με τους αιώνες να βαραίνουν τους τοίχους τους.

Καθώς περιηγείσαι μέσα στις μονές, αισθάνεσαι ότι είναι το κατάλληλο σημείο για να γαληνέψεις, να ξεχαστείς, να μπουν οι προτεραιότητες σου σε μια σωστή σειρά.

Η ορθοδοξία και το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο ανήκουν οι μονές, “επικοινωνούνται” παντού. Είναι ίσως ο πιοεύκολος τρόπος -και προσβάσιμος σε γυναίκες χώρος- για να ζήσει κανείς την αίσθηση που μόνο στο Άγιο Όρος θα συναντήσει. Αυτό κάνει τα Μετέωρα έναν προορισμό που μπορεί να δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Κατά τη δική σας επίσκεψη, είναι σημαντικό να έχετε χρόνο. Να ξεκινήσετε πρωί και να μείνετε μέχρι τη δύση του ήλιου. Τώρα το χειμώνα, αυτό σημαίνει πριν τις 5 το απόγευμα. Αφιερώστε κάποια ώρα στην κάθε μονή – έχοντας πρώτα επιβεβαιώσει τα ωράρια και τις μέρες που είναι ανοιχτές στο κοινό. Προτεινόμενη ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, είναι και η πεζοπορία. Πριν από μερικά χρόνια, σε κάποιες μονές ανέβαιναν και με τροχαλία, που είναι τώρα ατραξιόν.

Μπορείτε να περάσετε το βράδυ σας στα κοντινά χωριά ή στην Καλαμπάκα. Υπάρχει και το Περτούλι, που έχει ωραίους παραδοσιακούς ξενώνες, αλλιώς μπορείτε και να επιστρέψετε από όπου ξεκινήσατε, αν το κάνετε αυθημερόν εκδρομή. Οι δρόμοι είναι σχετικά άνετοι και εύκολοι. Ακόμη και με χιόνια δεν κλείνει ποτέ η περιοχή.

Όσο για το φαγητό, στα κοντινά μέρη θα βρείτε ψησταριές με κρέας. Δοκιμάστε επίσης τα τοπικά προϊόντα που έχουν οι μονές. Βότανα και μέλι.

Βρείτε μια γωνιά μέσα στα βράχια και αφήστε το βλέμμα σας να χαθεί. Στον ορίζοντα. Στο χρόνο. Στην ηρεμία. Είναι η αίσθηση που μόνο σε έναν τέτοιο ευλογημένο τόπο μπορείτε να νιώσετε.

Φωτογραφίες Μετεώρων – Infotourist Meteora

  • Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για τα Μετέωρα μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : support@diplomattravel.gr
    Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/

πηγή-a8ineaThere are no comments

Add yours

Facebook