Το Ην. Βασίλειο προσθέτει δέκα χώρες στην κόκκινη λίστα

vretania_vouli_st

Η Βρετανία πρόσθεσε δέκα χώρες της Νότιας Αφρικής στην κόκκινη λίστα της και θα απαιτήσει από όλους τους αφίξεις να κάνουν ένα τεστ PCR 2ης ημέρας και να απομονωθούν μέχρι να πάρουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Η επιστροφή της κόκκινης λίστας έρχεται μετά τον εντοπισμό της παραλλαγής , γνωστή και ως «Omicron», στη Νότια Αφρική και τη Μποτσουάνα.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν από τη Νότια Αφρική θα πρέπει τώρα να μπουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ταξινομήσει το νέο στέλεχος Omicron ως «παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία».

Από τώρα, οι αφίξεις από χώρες της κόκκινης λίστας θα πρέπει να μπαίνουν κατευθείαν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία με εντολή της κυβέρνησης.

Οι χώρες που προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα είναι η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσόθο, το Εσβατίνι, το Μαλάουι, η Μοζαμβίκη, η Ζάμπια και η Αγκόλα. Τα ταξίδια δεν θα απαγορευτούν εντελώς, αλλά θα απαιτηθούν εξετάσεις PCR τη 2η ημέρα.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε:

«Αυτή η παραλλαγή εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, με δύο περιπτώσεις να έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχει επίσης μια πολύ εκτεταμένη μετάλλαξη που σημαίνει ότι αποκλίνει αρκετά σημαντικά από τις προηγούμενες διαμορφώσεις του ιού, και ως αποτέλεσμα, θα μπορούσε – τουλάχιστον εν μέρει – να μειώσει την προστασία των εμβολίων μας με την πάροδο του χρόνου. Πρέπει λοιπόν να λάβουμε στοχευμένα και αναλογικά μέτρα ».

πηγή-tourismtodayThere are no comments

Add yours

Facebook