Σε «νευρική κρίση» ο κλάδος των αερομεταφορών

AIRPLANES-2-e1630391360507

Δεν λέει να βρεθεί σε «ησυχία» ο κλάδος των αερομεταφορών. Η μετάλλαξη «Ο» δημιουργεί νέα, «μαύρα» σύννεφα στις αεροπορικές μετακινήσεις, καθώς ήδη απαγορεύτηκε η είσοδος επιβατών από χώρες της Νοτίου Αφρικής σε αρκετά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια είναι άγνωστο να προβλεφθεί, αλλά η γενίκευση νέων lockdown – και πριν την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης – φανερώνει μια «δύσκολη» χειμερινή περίοδο.

Οι αερομεταφορές είχαν «αναθαρρήσει» κάπως, έπειτα από μια αρκετά ικανοποιητική θερινή περίοδο.

Δεν είναι τυχαίο που αρκετές αεροπορικές εταιρείες εμφάνισαν ισχυρή κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο του έτους, το οποίο ήταν το πρώτο τρίμηνο με κέρδη, έπειτα από την εκδήλωση της πανδημίας.

Τα κέρδη προήλθαν από τις αυξημένες πληρότητες (ο κόσμος ήθελε «απεγνωσμένα» να πετάξει, να ταξιδέψει), αλλά και τις ανατιμήσεις στα εισιτήρια.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Lufthansa, η οποία κατάφερε να αποπληρώσει τα κρατικά δάνεια που έλαβε για βοήθεια.

Το σίγουρο είναι ότι, λόγω της πανδημίας και των περιορισμών, οι αερομεταφορές θα συνεχίσουν να χαρακτηρίζονται από «έντονη εποχικότητα» και από τη μη κατάρτιση μακροπρόθεσμων στόχων.

metaforespress.grThere are no comments

Add yours

Facebook