Η ασυνήθιστη πόλη που οι κάτοικοι της ζούνε κυριολεκτικά κάτω από έναν βράχο

bodegas3

Το Setenil de las Bodegas βρίσκεται στην Ανδαλουσία στην επαρχία του Κάντιθ της Ισπανίας και είναι ίσως η πιο ασυνήθιστη πόλη της Ευρώπης.

Οι κάτοικοί του είναι λίγοι, με μόνο 3.000 ανθρώπους να ζουν ήρεμα μέσα σε έναν τεράστιο βραχώδη ογκόλιθο, που βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα σε δρόμους και καταστήματα. Όχι μόνο η καθημερινή ζωή λαμβάνει χώρα σε αυτόν τον ογκόλιθο, αλλά οι ντόπιοι έχουν χτίσει τα σπίτια τους μέσα σε αυτόν τον βράχο.

Μπορεί σε μερικούς αυτό το είδος ζωής να φαίνεται επικίνδυνο, σαν ο βράχος να καταβροχθίζει σιγά σιγά την πόλη, αλλά δεν είναι καθόλουΤο Setenil de las Bodegas είναι όπως κάθε άλλη βραχώδη πόλη στον κόσμο – αναπτύχθηκε σε πλήρη αρμονία με τη Μητέρα Φύση. Στην πραγματικότητα, οι κάτοικοι έχουν χτίσει μόνο τις προσόψεις των σπιτιών τους, αφήνοντας τις υπόλοιπες ως έχουν με τους τοίχους να αποτελούν τα φυσικά στοιχεία του ογκόλιθου.

Το Setenil de las Bodegas είναι χτισμένο σε δύο επίπεδα: τα σπίτια κάτω από τον ογκόλιθο που δημιουργήθηκαν μέσα στις κοιλότητες των βράχων και αυτά που είναι πάνω από το βράχο και είναι εντελώς εξωτερικές κατασκευές. Είναι όλα βαμμένα σε ένα αστραφτερό λευκό χρώμα ως πηγή φρεσκάδας. Τόσο το χρώμα όσο και οι βραχώδεις κατοικίες είναι τόσο δροσερά που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το καθιστούν το πιο δροσερό μέρος σε όλη την Ανδαλουσία.

Ένας από τους πρώτους λόγους για τους οποίους οι κάτοικοι αποφάσισαν να εγκατασταθούν σε αυτήν την περιοχή ήταν χάρη στον πλούτο του ποταμού Rio Trejo που με την αδιάκοπη ροή του έσκαψε πραγματικά τα τείχη του σημερινού Setenil. Οι ντόπιοι αποφάσισαν επίσης να μετακομίσουν εδώ λόγω του κλίματος της καθώς η μόνιμη σκιά έδινε ανακούφιση κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Οι κάτοικοι προτιμούσαν επίσης τη φυσική οχύρωση που τους έδιναν οι ογκόλιθοι, προστατεύοντάς τους από κάθε πιθανή εξωτερική επίθεση.

Το όνομα Setenil προέρχεται από τον λατινικό όρο “Septem nihil”, που μεταφράζεται σε “επτά φορές όχι”. Αυτό αναφέρεται στην πολιορκία των Χριστιανών που αναγκάστηκαν να πολεμήσουν 7 φορές πριν το κλέψουν από τους βαλίτσες. Το Σετενίλ έπεσε στις 21 Σεπτεμβρίου 1484 στην έβδομη πολιορκία.

Η πόλη είναι επίσης πλούσια σε ιστορικά κτίρια, εκκλησίες ακόμα και ερημίτες. Ένα από τα πιο ιστορικά αξιοθέατα που έρχονται ταξιδιώτες από παντού για να δουν, είναι το αρχαίο φρούριο των Nasrids, ένα κτήριο του 13ου αιώνα με 40 πύργους, καθώς και η εκκλησία του χωριού αφιερωμένη στον Άγιο Σεβαστιανό, η οποία σύμφωνα με το μύθο χτίστηκε στη μνήμη του νεκρού παιδιού της βασίλισσας Ισαβέλλας της Καστίλλης. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το ερημητήριο San Benito που βρίσκεται μέσα σε ένα παλιό μαυριτανικό τζαμί. Επιπλέον, μόλις 3 μίλια από το Setenil, οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν το Acinipo, την αρχαία ισπανική ρωμαϊκή λεγεώνα και τα αρχαιολογικά της κατάλοιπα που χρονολογούνται πάνω από 2000 χρόνια.

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαμονή σας καθώς και μοναδικά πακέτα προσφορών για Ελλάδα & Εξωτερικό μπορείτε να επισκεφθείτε το https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : support@diplomattravel.gr
    Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/

 

Πηγή: mybestplace.comThere are no comments

Add yours

Facebook