Ο Κέβιν Σπέισι πρέπει να πληρώσει 31 εκατ. δολάρια για τις ζημιές του «House of Cards»

kevin-speisi-ap
Η εταιρία παραγωγής αναγκάστηκε μεταξύ άλλων να συντομεύσει την έκτη σεζόν

Μετά από μια διετή δικαστική μάχη κεκλεισμένων των θυρών, διαιτητής αποφάσισε ότι ο Κέβιν Σπέισι πρέπει να πληρώσει στην εταιρία παραγωγής MRC του «House of Cards» σχεδόν 31 εκατ. δολάρια για σεξουαλικά παραπτώματα στα παρασκήνια της σειράς.

Τη Δευτέρα, η MRC κατέθεσε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες για να επιβεβαιώσει την απόφαση.

Ο Κέβιν Σπέισι, που υποδύθηκε τον Frank Underwood στο «House of Cards», κόπηκε από την σειρά του Netflix μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών ανδρών.

 Οι κατηγορίες ανάγκασαν την εταιρία παραγωγής να διεξαγάγει έρευνα και τελικά να τερματίσει τα συμβόλαια του ηθοποιού.

Διαιτητής της JAMS αποφάνθηκε ότι ο Σπέισι παραβίασε επανειλημμένα το συμβόλαιο, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών της εταιρίας κατά της παρενόχληση, τονίζοντας επίσης πώς η MRC υπέστη βλάβη από τη συμπεριφορά του ηθοποιού, καθώς αναγκάστηκε μεταξύ άλλων να σταματήσει την έκτη σεζόν του House of Cards, να την ξαναγράψει τη σεζόν και να την συντομεύσει από 13 σε οκτώ επεισόδια για να τηρηθεί η προθεσμία παράδοσης.

Ο Σπέισι ισχυρίστηκε ότι εξακολουθούσε να δικαιούται χρήματα στο πλαίσιο της συμφωνίας του «pay or play» και ότι ήταν απόφαση της MRC και του Netflix να τον κόψουν, αλλά οι ισχυρισμοί δεν έγιναν δεκτοί.

«Η ασφάλεια των εργαζομένων, των σετ και του εργασιακού μας περιβάλλοντος είναι υψίστης σημασίας για την MRC», σχολίασε η εταιρία.

πηγή-lifoThere are no comments

Add yours

Facebook