Η Wolt εξαγοράστηκε από τον όμιλο DoorDash

Wolt_DoorDash11086-696×392

Την εξαγορά της από τον όμιλο DoorDash ανακοίνωσε η online πλατφόρμα delivery Wolt. Πρόκειται για το πιο ακριβό deal στον τομέα των ταχυπαραδόσεων φαγητού και άλλων ειδών.

Στην ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο: «Η Wolt ενώνει τις δυνάμεις με την Door Dash» αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Η DoorDash και η Wolt Enterprises ανακοινώνουν ότι κατέληξαν σε οριστική συμφωνία εξαγοράς της Wolt από την DoorDash με μεταφορά των μετοχών της πρώτης στη δεύτερη».

«Και οι δύο εταιρείες μοιράζονται μια κοινή αποστολή να χτίσουν μια παγκόσμια πλατφόρμα για το τοπικό εμπόριο που συνδέει τους καταναλωτές με τους καλύτερους της κοινότητάς τους, θα αυξάνει τα έσοδα για τους εμπόρους και θα παρέχει σημαντικές ευκαιρίες κερδών σε εκατομμύρια μεταφορείς της DoorDash (Dashers) σε όλο τον κόσμο. Αναμένουμε ότι αυτή η συνεργασία θα επιταχύνει την πρόοδό μας προς τους κοινούς μας στόχους» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Η DoorDash και η Wolt μοιράζονται το όραμα να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα για το τοπικό εμπόριο που θα ενδυναμώσει τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε» δήλωσε από την πλευρά του, ο συνιδρυτής της DoorDash Tony Xu.

Και πρόσθεσε πως «η Wolt υπό την ηγεσία του Miki Kuusi έχει δημιουργήσει έναν πολιτισμό αισιοδοξίας, μια λειτουργική αυστηρότητα και μια δυναμική για δράση που ταιριάζουν με τις δικές μας (αξίες). Με την ένωση των δυνάμεών μας, πιστεύουμε ότι θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη των προϊόντων μας, θα επικεντρωθούμε περισσότερο σε κάθε μία από τις αγορές (στις οποίες δραστηριοποιούμαστε) και θα βελτιώσουμε την αξία που παρέχουμε στους καταναλωτές, τους εμπόρους, αλλά και τους dashers ανά τον κόσμο».

Η Wolt με περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους κατέχει ηγετική θέση στο online delivery σε 23 χώρες.

«Η DoorDash έχει δημιουργήσει μια απίστευτη επιχείρηση σε μια από τις πιο σημαντικές αγορές του κόσμου, την ώρα που εμείς προερχόμαστε από μια μικρή χώρα και χρειαζόμαστε να μάθουμε γρήγορα την τέχνη της επέκτασης. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εκτιμήσαμε τις ομοιότητες των δύο ομάδων, πολιτισμών, εταιρειών. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Tony και την ομάδα της DoorDash, προκειμένου να δημιουργήσουμε μαζί κάτι ακόμη μεγαλύτερο» δήλωσε ο συνιδρυτής και CEO της Wolt Miki Kuusi.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνιδρυτής της Wolt Miki Kuusi αναλαμβάνει ρόλο διευθύνοντος συμβούλου της DoorDash International και θα δίνει αναφορά στον Tony Xu.

Οι όροι της συμφωνίας συνοψίζονται στους εξής:

  • Η συναλλαγή αποτιμάται σε περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, με την επιφύλαξη των συνήθων προσαρμογών της τιμής αγοράς και θεωρείται η υψηλότερη στον εν λόγω τομέα.
  • Το μετοχικό κεφάλαιο DoorDash που εκδόθηκε ως μέρος της συναλλαγής θα αποτιμηθεί στα 206,45 δολάρια ανά μετοχή.
  • Δημιουργείται νέο αποθεματικό περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ για τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Wolt.
  • Η συναλλαγή εκτιμάται να ολοκληρωθεί μέσα στο α’ εξάμηνο του 2022.

πηγή-tourismtodayThere are no comments

Add yours

Facebook