Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Υπερειδική στο ΟΑΚΑ

211109141814_oaka-akropolis-3
 Μετά την επιτυχία της διοργάνωσης του 2021, που μας έβαλε ξανά στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για τα επόμενα δύο χρόνια, το υπερθέαμα της σούπερ ειδικής του 2005 επιστρέφει ξανά στο ΟΑΚΑ!
Το ράλλυ Ακρόπολις ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο και επιστρέφει στις ημέρες της δόξας του.

Όπως έχει ανακοινωθεί, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 θα διοργανωθεί στις 8-11 Σεπτεμβρίου 2022.

Στον περσινό αγώνα, η ειδική διαδρομή «Cosmote 5G Athens Stage», που διοργανώθηκε γύρω από την Πλατεία Συντάγματος κέρδισε τις εντυπώσεις. Περισσότεροι από 30.000 θεατές έσπευσαν από νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, που με τη βοήθεια όλων, πρόσθεσε ακόμα μια «χρυσή σελίδα» στην ιστορία του αγώνα.

Το ΟΑΚΑ στο κέντρο των εκδηλώσεων
Έχοντας ανεβάσει τον πήχη τόσο ψηλά, για το 2022 η διοργάνωση σχεδιάζει μια εντυπωσιακή υπερειδική διαδρομή μέσα στο κεντρικό στάδιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας.

Έτσι, πολύ περισσότεροι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού -και όχι μόνο- θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα, αλλά και να ξεναγηθούν στο νέο, αναβαθμισμένο ΟΑΚΑ, το οποίο για μια εβδομάδα θα αποτελέσει το κέντρο πολλών εκδηλώσεων και δράσεων με κύριο θέμα το αυτοκίνητο.

Η ευκαιρία του «Rally Star»
Το όραμά του Υφυπουργείο Αθλητισμού και της Motorsport Greece, για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν εξαντλείται απλά και μόνο στις διοργανώσεις μεγάλης εμβέλειας. Στόχος τους είναι να εμπλέξουν νέους, ταλαντούχους οδηγούς και να τους δώσουν τη δυνατότητα, με την υποστήριξη της Πολιτείας, να ανοίξουν τα φτερά τους.
 Για το λόγο αυτό, διοργανώνεται με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, το «Rally Star». Πρόκειται για έναν θεσμό της FIA που «τρέχει» σε όλες τις ηπείρους και από όλα τα μέλη της FIA, προκειμένου να αναδειχθεί η επόμενη γενιά οδηγών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Έπειτα από την τελική επιλογή, κάθε ήπειρος θα εκπροσωπηθεί από 6 άνδρες και 1 γυναίκα, που θα ακολουθήσουν μία ολόκληρη περίοδο εκπαίδευσης σε κανονικούς αγώνες, καθώς και παράλληλη εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα (φυσική κατάσταση, εκμάθηση γλώσσας, μηχανικές γνώσεις κ.ά.).

Στόχος είναι, μετά την πρώτη χρονιά, να επιλεγούν οι ικανότεροι, οι οποίοι θα συνεχίσουν στο FIA Junior WRC. (JUNIOR WRC).

 Στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, θα προσμετρά και η κατηγορία Junior WRC. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Junior της FIA στοχεύει ειδικά στο να προσφέρει στους νέους οδηγούς την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία και δημοσιότητα με προσιτό κόστος.

Από την κατηγορία αυτή άλλωστε ξεκίνησαν πρωταθλητές και σπουδαίοι οδηγοί, όπως ο Sebastien Loeb, Sebastien Ogier, ο Dani Sordo, ο Elfyn Evans, ο Thierry Neuville κ.ά..

Αυτό σημαίνει ότι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 θα προσφέρει ακόμα περισσότερο θέαμα στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς αναμένονται περίπου 12 επιπλέον συμμετέχοντες, που με τα Ford Fiesta κατηγορίας Rally 4 θα βρεθούν στις σκληροτράχηλες ειδικές διαδρομές στα ελληνικά βουνά.

Tο Junior WRC είναι ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κι αυτό διότι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αυτοκίνητα πανομοιότυπων προδιαγραφών.

πηγή-protothema



There are no comments

Add yours

Facebook