Πυκνό πέπλο ομίχλης «έντυσε» τις Κυκλάδες (εικόνες – βίντεο)

santorini_omixli-768×480

Τυλιγμένα από ένα πυκνό πέπλο ομίχλης «ξύπνησαν» σήμερα το πρωί τα νησιά των Κυκλάδων, δημιουργώντας ένα απόκοσμο σκηνικό.

https://www.facebook.com/100015034789404/videos/943958519531512/

Όπως μεταδίδει το NaxosTimes το πλοίο της γραμμής ξεπρόβαλε σαν «φάντασμα» σήμερα το πρωί μέσα από την ομίχλη για να δέσει στο Λιμάνι της Ερμούπολης.

Η Ομίχλη είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει στην ατμόσφαιρα, πολύ κοντά στην επιφάνεια του εδάφους ή της θάλασσας, που αποτελείται από πολύ μικρά υδροσταγονίδια προερχόμενα από την συμπύκνωση των υδρατμών της ατμόσφαιρας.

Επειδή η ομίχλη σχηματίζεται πολύ κοντά στην επιφάνεια της Γης προκαλεί ελάττωση της ορατότητας, δημιουργώντας προβλήματα στις συγκοινωνίες ξηράς, θάλασσας και αέρα και ιδιαίτερα στις απο-προσγειώσεις των αεροσκαφών.

Στο ερώτημα αφού το νερό είναι βαρύτερο του αέρα γιατί αυτά δεν πέφτουν όπως η βροχή αλλά αιωρούνται, η απάντηση είναι πως πράγματι αυτά πέφτουν, αλλά τα υδροσταγονίδια της ομίχλης είναι τόσο μικροσκοπικά και ελαφρά που η παραμικρή πνοή του ανέμου δεν τ΄ αφήνει στο μεγαλύτερο μέρος τους να πέσουν αλλά μένουν αιωρούμενα κοντά στην επιφάνεια της Γης. Για όσα πέφτουν, η πτώση τους είναι πολύ αργή, τόσο που δεν γίνεται άμεσα αισθητή ως βροχή. Γίνεται όμως αντιληπτή από το αποτέλεσμα όπως τα ρούχα που υγραίνονται, η εκείνα που έχουν απλωθεί και δεν στεγνώνουν κ.λπ.
pykno-peplo-omichlis-entyse-tis-kyklades-eikones-vinteo2
pykno-peplo-omichlis-entyse-tis-kyklades-eikones-vinteo0
pykno-peplo-omichlis-entyse-tis-kyklades-eikones-vinteo4
πηγή- kathimerini


There are no comments

Add yours

Facebook