Η Ιαπωνία θα μειώσει την καραντίνα για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες

epaggelmatias-taksidiotis.jpg1_-696×392

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του χρόνου καραντίνας για τους εμβολιασμένους ξένους υπηκόους που φτάνουν στην Ιαπωνία για σύντομα επαγγελματικά ταξίδια, σπουδές στο εξωτερικό και τεχνική κατάρτιση σε τρεις ημέρες από το τρέχον 10 .

Η συντομότερη απαίτηση καραντίνας θα ισχύει και για τους Ιάπωνες πολίτες που επιστρέφουν από επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό.

Η σημαντική αλλαγή πολιτικής αναμένεται να τονώσει τις οικονομικές ανταλλαγές με άλλες χώρες. Οι νέες εισόδους στην Ιαπωνία έχουν απαγορευτεί λόγω της πανδημίας COVID-19, με αποτέλεσμα, για παράδειγμα, οι φοιτητές και οι τεχνικοί ασκούμενοι να παραμένουν σε αδιέξοδο στις χώρες καταγωγής τους, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα μπορέσουν να έρθουν στην Ιαπωνία.

Οι ημέρες καραντίνας θα συντομευθούν υπό την προϋπόθεση ότι οι εργοδότες των ταξιδιωτών θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τον COVID-19, ανέφερε η Nikkei. Εάν εμφανιστούν νέες παραλλαγές σε άλλες χώρες, η κυβέρνηση θα ενισχύσει τους περιορισμούς εισόδου, πρόσθεσε η έκθεση.

Σύμφωνα με το νέο μέτρο, το οποίο θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τις 8 Νοεμβρίου, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για τρεις ημέρες κατά την άφιξή τους και θα μπορούν να βγαίνουν έξω από την τέταρτη ημέρα και μετά, εάν το τεστ είναι αρνητικό για τον ιό.

Ο ανώτατος εκπρόσωπος της κυβέρνησης ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την αναφορά, λέγοντας ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να συζητά εάν θα χαλαρώσει τους περιορισμούς με βάση την εξάπλωση των λοιμώξεων από κορωνοϊό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και την πρόοδο στην ανάπτυξη εμβολιασμού.

«Το κλειδί στη διαχείριση κρίσεων είναι να προλάβουμε τα χειρότερα», δήλωσε ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Hirokazu Matsuno. «Αν δούμε την κατάσταση να επιδεινώνεται, θα πρέπει να δράσουμε γρήγορα για τους περιορισμούς εισόδου».

  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αεροπορικά εισιτήρια μπορείτε να επισκεφθείτε το  https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : support@diplomattravel.gr

πηγή- tourismtodayThere are no comments

Add yours

Facebook