Κρακοβία: Φωτογραφίες που θα σε πείσουν πως είναι το επόμενο ταξίδι σου

krakobia

Οργανώσετε το ταξίδι σας με το έμπειρο προσωπικό του Diplomat travel, το ταξιδιωτικό μας γραφείο με 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των ταξιδιών θα σας καθοδηγήσει σε ότι χρειαστείτε! 

Για περισσότερες πληροφορίες και μοναδικά πακέτα προσφορών για την Κρακοβία μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας. https://www.diplomattravel.gr/ , τηλεφωνικώς στο : 210 6517509 ή μέσω email στο : support@diplomattravel.gr
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.  https://www.diplomattravel.gr/


 

Πρωτεύουσα της Πολωνίας η Βαρσοβία που κρατά την πρωτοκαθεδρία και αξίζει να την επισκεφθείς. Αν όμως φτάσεις μέχρι εκεί αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις το τρένο και να βρεθείς στην Κρακοβία, μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Στο παρελθόν υπήρξε πρωτεύουσα της Πολωνίας από το 1038 έως το 1569 μ.Χ.. Γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή κατά τη δυναστεία των Γιαγκελλόνων (1386 – 1572). Κατά το 1569 αρχίζει η παρακμή της με τη μεταφορά της πρωτεύουσας στη Βαρσοβία από τον Σιγισμούνδο Γ΄. Από το 1815 μέχρι το 1846 αποτελούσε ανεξάρτητη δημοκρατία κάτω από ρωσική κυριαρχία. Το 1846 ανακτήθηκε από την Αυστρία και μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο πέρασε στην Πολωνία. Η Κρακοβία είναι η ομορφότερη πόλη της Πολωνίας και βάζω τελεία στην πρόταση.

Λέγεται πως κάποτε, ο θεός των Ινδουϊστών, ο Σίβα, πέταξε επτά μαγικές πέτρες σε επτά διαφορετικά μέρη του κόσμου. Και από τότε κάθε μέρος στο οποίο έπεσε μια πέτρα θεωρείται πως διαθέτει μια ξεχωριστή ενέργεια. Η Κρακοβία ήταν ένα από αυτά τα μέρη. Η γοητεία της είναι αυθεντικά μοναδική.

Είναι μία από τις ελάχιστα αλώβητες πόλεις στον κόσμο μετά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι βόμβες ισοπέδωσαν στην κυριολεξία την Πολωνία χωρίς να ακουμπήσουν την Κρακοβία. Σήμερα αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι και συμπεριλαμβάνεται στη Λίστα Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η παλαιά πόλη της Κρακοβίας έχει πλούσια αρχιτεκτονική, ως επί το πλείστον αναγεννησιακή με ορισμένα δείγματα μπαρόκ και γοτθικά. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα μέγαρα της Κρακοβίας έχουν να δείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και επιπλώσεων.

Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς την εβραϊκή συνοικία, Kazimierz, η οποία αποτέλεσε την έμπνευση για τα σκηνικά της ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ» του Σπίλμπεργκ. Η γεωγραφική θέση της Κρακοβίας επιτρέπει ένα κοντινό ταξίδι ζωής. Σε απόσταση περίπου 60 χλμ. στην περιοχή Oswiecim υπάρχουν τα ναζιστικά στρατόπεδα Άουσβιτς και Μπιρκενάου.

Σημαντικά αξιοθέατα στο κέντρο της πόλης: Η μεσαιωνική αγορά υφασμάτων Sukiennice, η εκκλησία της Αγίας Μαρίας, το κάστρο της Βαβέλ και το Εβραϊκό Μουσείο της Γαλικίας.

 

 

 πηγή-ladylikeThere are no comments

Add yours

Facebook