Πέπλο πυκνής ομίχλης τύλιξε τη Μόσχα – Εντυπωσιακές εικόνες

moscow-fog-43
Σε ένα πέπλο πυκνής ομίχλης έχει τυλιχθεί η ρωσική πρωτεύουσα. Το ανώτερο όριο της ομίχλης βρίσκεται κάτω από τον πύργο του τηλεοπτικού σταθμού Οστανκίνο, με τα σύννεφα να καλύπτουν την πόλη της Μόσχας σε ύψος 120 μέτρων

«Το μοναδικό αυτό φαινόμενο μπορεί να το δει κανείς από τον χώρο παρατηρητηρίου του πύργου τηλεόρασης Οστανκίνο και να παρατηρήσει τα σύννεφα που κατεβαίνουν στο έδαφος. Έτσι μοιάζει η ομίχλη που τυλίγει την πρωτεύουσα. Το άνω άκρο της φθάνει σε ύψος περίπου 120 μέτρων, ενώ τα πολυώροφα κτίρια που ξεπροβάλλουν από την ομίχλη φαίνονται καθαρά» ανέφερε σήμερα, Τρίτη, το ρωσικό τηλεοπτικό δικτύου (RTRS).

Διευκρίνισε, επίσης, ότι ανάλογα καιρικά φαινόμενα μπορούν να παρατηρηθούν στον πύργο Ostankino «μόνο λίγες φορές το χρόνο, το φθινόπωρο και την άνοιξη».

«Την 1η Νοεμβρίου επικρατούσε αίθριος καιρός, γεγονός που οδήγησε σε απότομη ψύξη του εδάφους και σχηματισμό ομίχλης. Σύμφωνα με τον Σεργκέι Ρομπίτελεφ, υπεύθυνο για τον μετεωρολογικό εξοπλισμό του πύργου Οστανκίνο, η ομίχλη σχηματίζεται τη νύχτα, όταν ο καιρός είναι καθαρός και ο άνεμος ασθενής και φτάνει στη μέγιστη ανάπτυξή της την αυγή.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του RTRS, «η ομίχλη αναμένεται ήδη να διαλυθεί σύντομα: Μόλις η ατμοσφαιρική πίεση αρχίσει να πέφτει, ο άνεμος θα ενισχυθεί, θα γίνει πιο θερμός και αντί για ομίχλη θα πέσει βροχή. Και η ομίχλη με τη μορφή σύννεφων θα επιστρέψει στο συνηθισμένο της ύψος, έως και 1-1,5 χιλιόμετρα».

πηγή-cnnThere are no comments

Add yours

Facebook