Απειλές μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας για τα αλιευτικά δικαιώματα

615d568220000084238cfbf9

Το Λονδίνο δηλώνει έτοιμο να απαντήσει αν το Παρίσι κάνει πράξη τις απειλές του σχετικά με τη διαμάχη για τα αλιευτικά δικαιώματα

Η Βρετανία έχει έτοιμα αποφασιστικά σχέδια έκτακτης ανάγκης, αν η Γαλλία κάνει πράξη τις απειλές της, σε μια κλιμακούμενη διαμάχη που έχει προκύψει με αφορμή τις αλιευτικές άδειες στη μετά Brexit εποχή, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον.

Το Παρίσι απειλεί με επιβολή κυρώσεων από αύριο, Τρίτη, ένα μέτρο που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο εμπόριο μέσω της Μάγχης.

Η Γαλλία διατείνεται ότι η Βρετανία έχει αρνηθεί να χορηγήσει στους αλιείς της τον σωστό αριθμό αδειών για να ψαρεύουν σε βρετανικά χωρικά ύδατα και έχει διαμηνύσει ότι μπορεί να επιβάλει στοχευμένα μέτρα από την Τρίτη, μεταξύ των οποίων και την αυστηροποίηση ορισμένων ελέγχων σε φορτηγά που κινούνται μεταξύ των δύο χωρών.

«Έχουμε έτοιμα αποφασιστικά σχέδια έκτακτης ανάγκης. Ανάλογα με το αν ή τι αποφασίσουν να κάνουν οι Γάλλοι, θα τα εφαρμόσουμε όπως και όποτε χρειαστεί», είπε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, αρνούμενος να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος τόνισε παράλληλα ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να απαντήσει με «αναλογικό» τρόπο, εάν η Γαλλία επιλέξει να πραγματοποιήσει τις απειλές της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

 There are no comments

Add yours

Facebook