Στα δικαστήρια Ferrari και Mansory

Ferrari-Mansory-488-4xx-siracusa-e1635623267672

Η Ferrari κατείγγειλε την Mansory για  αντιγραφή κάποιων γνωστών μοντέλων της.

Η κίνηση της Mansory που ξεχείλησε το ποτήρι ήταν να δημιουργήσει ένα bodykit για τη Mansory 4XX Siracusa, που της χαρίζει εμφάνιση πανομοιότυπη με αυτή της πανίσχυρης και πανάκριβηςFXX-K.

Η ιταλική φίρμα κατέθεσε αγωγή στην Mansory Design& Holding GmbH, WH στο δικαστήριο Bundesgerichtshof της Γερμανίας κατηγορώντας την για αντιγραφή.

Τελικά η διαμάχη έφτασε στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο και κατά το Reuters, δικαίωσε τους ισχυρισμούς της Ferrari ότι το bodykit της Mansory παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα που έχουν κατοχυρωθεί για τη FXX-K.

Οι σχεδιαστικές παραβιάσεις που έφεραν στα όρια τους τους ανθρώπους της Ferrari αφορούσαν τη σχήματος “V” κατάληξη του καπό, αλλά και τον μπροστινό προφυλακτήρα.

Είναι εμφανές ότι το bodykit της Mansory μιμείται την εμφάνιση της FXX-K, μέσω τους σχήματος των δύο μεγάλων μπροστινών εισαγωγών αέρα, αλλά και του κάθετου τμήματος που τις χωρίζει.

Πανομοιότυπο δείχνει επίσης το μπροστινό ανθρακονημάτινο splitter, αλλά και οι αεραγωγοί στο μαύρο τμήμα του καπό. Έπεται φυσικά και συνέχεια για το που θα φτάσει η κόντρα των δυο εταιριών.

πηγή- protοthema


There are no comments

Add yours

Facebook