Ποιο διάσημο σνακ ανακαλύφθηκε κατά λάθος στο Μεξικό ;

regular-nachos

Αναμφισβήτητα το μεξικάνικο φαγητό έχει πολλούς θαυμαστές ανά τον κόσμο αλλά και στην χώρα μας. Burritos , Fajitas , Albondigas , Chilaquiles είναι μερικά από τα πιο διάσημα φαγητά της μεξικάνικης κουζίνας που ίσως και να μην έτυχε ακόμα να δοκιμάσεις.
Υπάρχει όμως ένα μεξικάνικο σνακ που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Δεν είναι άλλο από τα διάσημα nachos φυσικά!

Στο σινεμά, στον καναπέ παρακολουθώντας την αγαπημένη μας σειρά , σε κάποιο ταξίδι , όλοι μας έχουμε μπει σε πειρασμό να τα δοκιμάσουμε και να τα λατρέψουμε.

Πώς και πού δημιουργήθηκε όμως για πρώτη φορά ;
Η ιστορία πίσω από τα nachos είναι λίγο παράξενη και ξεκινά που αλλού ….στο Μεξικό και πιο συγκεκριμένα στο εστιατόριο Victory Club. Μια μέρα που ο σεφ απουσίαζε , δέκα γυναίκες στρατιωτών επισκέφτηκαν το εστιατόριο και ήταν πολύ πεινασμένες! Τότε ο μετρ Ignacio Anaya ή αλλιώς Nacho όπως τον φώναζαν, αποφάσισε να μπει στην κουζίνα και να αυτοσχεδιάσει. Εκεί λοιπόν δημιούργησε για πρώτη φορά τα διάσημα nachos που αργότερα αποτέλεσαν βασική συνταγή στο εστιατόριο που άνοιξε ο ίδιος, το Nacho’s Restaurant.

πηγή-taxidevoumemaziThere are no comments

Add yours

Facebook