Ηνωμένο Βασίλειο: Αφαιρεί και τις τελευταίες 7 χώρες από την «Κόκκινη Λίστα»

london-1068×601

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αφαιρέσει την επόμενη εβδομάδα τις τελευταίες επτά χώρες από την «κόκκινη λίστα» του κορονοϊού, η οποία απαιτεί από τους νεοαφιχθέντες ταξιδιώτες από αυτούς τους προορισμούς να περάσουν 10 ημέρες σε καραντίνα σε ξενοδοχεία, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Οι επτά χώρες που θα αφαιρεθούν από τη λίστα από την 1η Νοεμβρίου είναι η Κολομβία, η Δομινικανή Δημοκρατία, ο Εκουαδόρ, η Αϊτή, ο Παναμάς, το Περού και η Βενεζουέλα. Οι επικεφαλής ιατροί της Βρετανίας αποφάνθηκαν ότι δεν τους ανησυχούσαν πλέον.

Ο Σαπς είπε ότι η αλλαγή θα υιοθετηθεί από την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία και ότι αρκετές εκατοντάδες δωμάτια ξενοδοχείων θα παραμείνουν σε ετοιμότητα σε περίπτωση που οι αρχές αποφασίσουν να επαναφέρουν τις χώρες στην κόκκινη λίστα.

Είπε επίσης ότι 30 ακόμη χώρες θα προστεθούν σε μια λίστα εθνών των οποίων οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού αναγνωρίζονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας το σύνολο σε περισσότερες από 135 χώρες.

Αεροδρόμιο Heathrow

Ηνωμένο Βασίλειο: Aπό Οκτώβριο μόνο με διαβατήριο η είσοδος στη χώρα

Από την 1η Οκτωβρίου, η ταυτότητα δεν είναι αρκετή για την είσοδο στη Μ. Βρετανία καθώς πέρασε η ημερομηνία λήξης (τέλη Σεπτεμβρίου) της περιόδου μετάβασης για το Brexit.

Από τον Οκτώβριο, οι πολίτες της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης και της Ελβετίας θα χρειάζεται να παρουσιάζουν διαβατήριο κατά την είσοδό τους στο Ην. Βασίλειο. Δεν απαιτείται βίζα για διαμονή έως 6 μήνες.

Επιπλέον, οι νέοι περιορισμοί εισόδου στην Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Β. Ιρλανδία σε σχέση με τον κορονοϊό τέθηκαν σε ισχύ στις 4 Οκτωβρίου. Το προηγούμενο σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης, το οποίο διαχώριζε τις χώρες σε κόκκινες, κίτρινες και πράσινες, δεν ισχύει πλέον και, αντί αυτού, υπάρχουν 2 κατηγορίες χωρών, οι κόκκινες και οι μη κόκκινες.

Στις μη κόκκινες χώρες υπάρχει η διάκριση μεταξύ των πλήρων εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων ή μη πλήρως εμβολιασμένων. Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ πριν την αναχώρησή τους όμως θα πρέπει να κάνουν πριν ή την ημέρα της άφιξης και δεν προβλέπεται καραντίνα.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή δεν είναι καθόλου εμβολιασμένοι χρειάζεται να κάνουν εγγραφή online, ένα τεστ πριν την άφιξη, ένα πριν ή τη δεύτερη ημέρα της άφιξης και ένα την ημέρα ή μια ημέρα μετά την άφιξη. Επιπλέον, χρειάζεται να περάσουν από καραντίνα 10 ημερών με πιθανότητα συντόμευσής της την πέμπτη ημέρα.

πηγή- travelstyleThere are no comments

Add yours

Facebook