Που θα δεις το μικρότερο άγαλμα του πολυδιαβασμένου Μικρού Πρίγκιπα

mikulprint-364×205 (1)

Πολύς κόσμος ταξιδεύει για να πραγματοποιήσει κάποιο από τα όνειρά του, άλλοι για να γνωρίσουν καινούριες κουλτούρες, άλλοι για να ψωνίσουν ή να δοκιμάσουν καινούργιες γεύσεις και οι περισσότεροι για να δουν από κοντά τα μνημεία της εκάστοτε περιοχής. Με τη λέξη μνημείο, ιστορικό σημείο ενδιαφέροντος στο μυαλό μας έρχονται εικόνες από – συνήθως- μεγάλου μεγέθους αρχιτεκτονικά οικοδομήματα, μεγαλοπρεπή κτήρια ή έργα τέχνης τα οποία και μόνο στην αναφορά τους αναγνωρίζουμε άμεσα την περιοχή στην οποία βρίσκονται. Υπάρχουν όμως και μικροσκοπικά σε μέγεθος αγάλματα, τα οποία θα πρέπει κανείς να τα ψάξει για να τα εντοπίσει δεδομένου ότι είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό. Αν βρεθείς στο Κισινάου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, θα πρέπει να ψάξεις για να βρεις ένα από τα μικρότερα σε μέγεθος άγαλμα του κόσμου τον Μικρό Πρίγκιπα. Φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από μπρούτζο και εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα, κοσμεί ένα σημείο του φράχτη του πιο όμορφου πάρκου της Μολδαβίας, το Valea Morilor.

В Кишиневе появился маленький принц | Культура | Новости Молдовы

Από τον Αύγουστο του 2018, o μικρός πρίγκιπας στέκεται πάνω στον αστεροειδή του Β-162, εκεί όπου τον έβαλε ο δημιουργός του, ο Igor Udushlivy, εικονογράφος και καλλιτέχνης από την πρωτεύουσα της Μολδαβίας.

Ο δημιουργός λέει ότι η ιδέα να φτιάξει τον δικό του Μολδαβό Μικρό Πρίγκιπα ήρθε στο μυαλό του ενώ περπατούσε στη λίμνη του πάρκου Valea Morilor. Κοιτώντας τον μεταλλικό φράχτη της λίμνης που είναι διακοσμημένος με μικρές σιδερένιες μπάλες. Όπως κοιτούσε τις σφαίρες στο μυαλό του έμοιαζαν με πλανήτες, αμέσως σκέφτηκε: “Ποιος μπορεί να ζει σε τέτοιου είδους πλανήτες;” Στη συνέχεια, θυμήθηκε την πιο διαδεδομένη εικόνα του Μικρού Πρίγκιπα που στέκεται στον δικό του πλανήτη – τον αστεροειδή Β-612.

В Кишиневе установят памятник “маленькому принцу” – Moldova today

Μετά από ένα χρόνο πειραματισμών, όπου πρώτα φτιάχτηκε ο μικρός πρίγκιπας σε χαρτί, σε δεύτερο στάδιο με πλαστελίνη και κερί, ώσπου κατέληξε στο καλούπι όπου έβγαλε και το τελικό αποτέλεσμα – τον μικρό χάλκινο πρίγκιπα στην πιο γραφική λίμνη του Κισινάου.

Πως θα το βρεις το μικρότερο άγαλμα του μικρού Πρίγκιπα:

Λόγω του μεγέθους του είναι πολύ εύκολο να περάσεις ακριβώς δίπλα του και να μην το προσέξεις. Για να το βρεις πρέπει να μπεις από την κεντρική είσοδο του πάρκου Valea Morilor από την Strada Grigore Alexandrescu. Εκεί θα δεις τις σκάλες που ανεβαίνουν σε ένα ύψωμα όπου αμέσως μετά ακολουθεί ο σιδερένιος φράχτης δίπλα στο νερό με τις διακοσμητικές μπάλες, στην 23ή μπάλα θα βρεις αυτό το μοναδικό δημιούργημα.

πηγή-taxidevoumemaziThere are no comments

Add yours

Facebook