Θεσσαλονική: Στρατιωτική και μαθητική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

stratos

Τέλος στη σύγχυση σχετικά με τις παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θέτει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

 Όπως τονίζεται σε αυτή, στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ανήμερα της επετείου, θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της πόλης, στις 27 Οκτωβρίου.

Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Όπως αναφέρεται: 

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά.

Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

 Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας».
πηγή-kathimerini


There are no comments

Add yours

Facebook