Εξαγορά 45 δισεκ. της Pinterest από την Paypal

Pinterest_logo_Reuters-960×600

Φέρεται να έχει γίνει μεγάλη προσφορά για απόκτηση της εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου

Προσφέροντας 70 δολάρια ανά μετοχή της Pinterest, σύμφωνα με πληροφορίες, η PayPal δίνει 25% περισσότερα χρήματα (premium) με βάση την αξία της μετοχής της πρώτης την Τετάρτη, ενώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τον γάμο ψηφιακών πληρωμών με τις ηλεκτρονικές αγορές.

Εφόσον οι δύο εταιρίες ενωθούν εις σάρκαν μίαν, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στη διαδικτυακή καταναλωτική αγορά, ξεπερνώντας κατά πολύ την εξαγορά της LinkedIn από τη Microsoft προς 26 δισεκ. δολάρια το 2016 και της Slack από τη Salesforce πέρυσι προς 27,7 δισεκ. δολάρια.

Θα είναι επίσης κορυφαία συμφωνία για την PayPal, που μετά την απόσχισή της από την eBay το 2015 έχει αποκτήσει αρκετές εταιρίες πληρωμών διεθνώς.

 Επιπλέον η εξαγορά της Pinterest θα αναδείξει περαιτέρω τη στροφή της PayPal στις ηλεκτρονικές αγορές. Το 2019 η PayPal συμφώνησε να καταβάλει 4 δισεκ. δολάρια για την πλατφόρμα Honey, που αναδεικνύει εκπτώσεις στους καταναλωτές την ώρα που κάνουν ηλεκτρονικές αγορές.

Μέσω της εφαρμογής της Pinterest, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν εικόνες σε ψηφιακούς πίνακες και να αγοράσουν αγαθά.

Πηγή: The New York TimesThere are no comments

Add yours

Facebook