Αθήνα: H καλύτερη πρωτεύουσα στην Ευρώπη για τους λάτρεις του φαγητού

Psyrri-Athens-Attica
Σε μία ακόμη λίστα στην πολύ καυτή κατηγορία των food lovers η Αθήνα θριαμβεύει.

Σε μία ακόμη λίστα στην πολύ καυτή κατηγορία των food lovers η Αθήνα θριαμβεύει. Φιγουράρει λοιπόν στην πρώτη θέση από όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στην κατηγορία best European capitalcities for food lovers, του uswitch.com που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Οι ειδικοί του site ανέλυσαν μια σειρά από παραμέτρους που πρέπει να προσέξει ένας τουρίστας πριν ταξιδέψει παρουσίασαν τα αποτελέσματα τους. Συνέλεξαν data από το TripAdvisor και αξιολόγησαν τα στοιχεία για μια σειρά από παραμέτρους όπως cafe, pubs, vegetarian, number of restaurants, Brunch, Fast Food και Price Average  και ανέδειξαν τις παρακάτω πρωτεύουσες ως επικρατέστερες, εντυπωσιάζοντας με την απουσία  φημισμένων πόλεων όπως το Παρίσι και την ύπαρξη  αρκετών πόλεων  από την ανατολική Ευρώπη.

Η Αθήνα  έρχεται πρώτη ως η καλύτερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για τους λάτρεις του φαγητού, με συνολική βαθμολογία 88,47 στα 100.

Στην Αθήνα τονίζουν ότι θα βρεις πάνω από 1.000 εστιατόρια και πολλά παραπάνω στα γύρω προάστια με μέση τιμή 19.26 δολάρια. Με την τρίτη υψηλότερη βαθμολογία ως προς τον καφέ που σερβίρει σε σχέση με όλες τις πόλεις ( καθόλου περίεργο με βάση τον αριθμό των καφέ ) που αναλύθηκαν (9/10), ξεπερνώντας άλλες πολυσύχναστες πρωτεύουσες όπως η Μαδρίτη (8.05/10) κατά 0.95, δεν αποτελεί έκπληξη να την βλέπουμε να παίρνει την πρώτη θέση.

Στην κατηγορία vegetarian στην πρώτη θέση βρίσκεται το Βελιγράδι  με 8,85 στα 10, και δεύτερη θέση όσον αφορά την τελική κατάταξη πίσω από την Αθήνα με μέση τιμή λίγο χαμηλότερη στα 18,48 δολάρια.

Τα Σκόπια έχουν την χαμηλότερη μέση τιμή ανά άτομο με 16,3 δολάρια και η έκπληξη είναι η παρουσία των Τιράνων στην πρώτη θέση στην κατηγορία Brunch.

Στον αντίποδα οι Σκανδιναβικές πρωτεύουσες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με την Στοκχόλμη με την δεύτερη ακριβότερη τιμή γεύματος 61.28 ευρώ πίσω μόνο από την Κοπεγχάγη με 67.98 ευρώ και τελευταία θέση όσον αφορά τις pubs. Το ίδιο χαμηλά και το Όσλο με το ακριβό κόστος γεύματος 57,9 ευρώ.

πηγή-klik.grThere are no comments

Add yours

Facebook