Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, τώρα είναι η καλύτερη συγκυρία για την κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας, καθώς οι αγορές ανθούν, υπάρχει διαθεσιμότητα κεφαλαίων, και η χώρα αναδεικνύεται ως επενδυτικός προορισμός. Επιπλέον τόνισε πως η ΑΜΚ θα παράσχει ισχυρά κεφάλαια για την υλοποίηση των επόμενων στρατηγικών κινήσεων της επιχείρησης.

 Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτημα γιατί δεν αποφασίστηκε η πλήρη ιδιωτικοποίηση σε συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή ανέφερε πως «Δεν ήταν επιλογή να πουληθεί όλο το ποσοστό μετοχών. Η περαιτέρω μετοχοποίηση της με την είσοδο πλειάδας επενδυτών και θεσμικών επενδυτών δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να αντλήσει κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της και να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία». Και προσέθεσε πως «Οι Έλληνες μπορούν να διοικήσουν τη ΔΕΗ ισάξια όπως κάνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις»

Αναφορικά με την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Στάσσης τόνισε πως αποτελεί κεντρική επιλογή να διατηρηθεί ο έλεγχος της ΔΕΗ στη θυγατρική των δικτύων διανομής, χωρίς τη μείζονα συμμετοχή του εταίρου μειοψηφίας στα θέματα διακυβέρνησης. Αντίστοιχα, ο μέτοχος μειοψηφίας θα συμβάλει στην εταιρική διακυβέρνηση μέσω των μελών του ΔΣ που θα επιλέξει.