Πρόεδρος Βενζινοπωλών – Αγώνας δρόμου για πετρέλαιο θέρμανσης – Φόβοι για νέα αύξηση

petrelaio

Ραγδαία είναι η αύξηση που καταγράφεται στις τιμές του πετρελαίου – Δηλώσεις του προέδρου των Βενζινοπωλών Ελλάδος στο newsbomb.gr

Το ράλι αυξήσεων στις τιμές το οποίο ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2021 δεν φαίνεται να σταματά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους καταναλωτές και ειδικά για αυτούς που κατοικούν σε βόρειες και ορεινές περιοχές.

«Να φανταστείτε πως τον Οκτώβριο του 2020 το πετρέλαιο είχε τιμή 0,80 λεπτά του ευρώ, ενώ φέτος ξεκίνησε με 1,14 ευρώ το λίτρο» περιγράφουν.

Όσον αφορά στη συμπεριφορά των καταναλωτών και πώς αυτή διαμορφώνεται από τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές, στελέχη της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος σημειώνουν στο newsbomb.gr πως, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, υπάρχουν δύο κατηγορίες.

 Από τη μια είναι οι καταναλωτές που περιμένουν κάθε χρόνο να γεμίσουν τη δεξαμενή τους στις αρχές Οκτωβρίου προκειμένου να περάσουν όλο τον χειμώνα. Υπάρχουν όμως και αυτοί -και είναι περισσότεροι- που κάνουν έρευνα αγοράς και αναμένουν πότε θα δοθεί επιδότηση.

«Πάντα μεγαλύτερη ζήτηση στην αρχή υπάρχει από πολίτες που κατοικούν σε βόρειες και ορεινές περιοχές. Στις νοτιότερες περιοχές δεν υπάρχει ακόμη μεγάλη ζήτηση. Το θέμα είναι τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης και αν θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να ενταχθούν περισσότεροι καταναλωτές» εξηγούν τα στελέχη της ΟΒΕ.

Εδώ να σημειωθεί πως η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να ανοίξει τον Νοέμβριο – και συγκεκριμένα στις αρχές του μηνός.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης, που θα κυμαίνεται από 100 ευρώ, κατ’ ελάχιστον, έως και 750 ευρώ.

Στην ερώτηση ποιο καύσιμο τελικά είναι το συμφέρον για την τσέπη των πολιτών, ο πρόεδρος της ΟΒΕ κ. Μιχάλης Κιούσης υπογράμμισε πως «θεωρούμε πως αν λειτουργήσει σωστά η επιδότηση και δοθεί έγκαιρα, η πιο φθηνή πηγή θέρμανσης για τον καταναλωτή είναι το πετρέλαιο».

newsbomb.grThere are no comments

Add yours

Facebook