Πως φτιάχνουμε τραγανά και θρεπτικά ρεβίθια ψητά στο φούρνο

roasted-chickpeas-720×480

Τα ρεβίθια είναι ένα αγαπημένο όσπριο της ελληνικής κουζίνας και εκτός από νόστιμη σούπα μπορούν να μαγειρευτούν στο φούρνο ως ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ. Τα ρεβίθια ψητά με αυτή τη συνταγή θα γίνουν τραγανά και πεντανόστιμα. Αν μέχρι τώρα δεν τα προτιμούσες και τόσο πολύ, ήρθε μάλλον η ώρα να αναθεωρήσεις. Ούτε πατατάκια, ούτε ποπ κόρν θα θέλεις στο εξής, για να απολαύσεις την αγαπημένη σου ταινία. Τα ρεβύθια ως σνακ καταναλώνονται μετά μανίας σε τέτοιες περιστάσεις.

Υλικά για τα ρεβίθια ψητά

  • 300 γραμμάρια ρεβίθια (λίγο παραπάνω από το μισό σακουλάκι δηλαδή)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά κύμινο
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγη σκόνη σκόρδο

Εσύ μπορείς να κάνεις όποιον άλλο συνδυασμό μπαχαρικών θέλεις ή να χρησιμοποιήσεις και μόνο αλάτι! Θα γίνουν το ίδιο απολαυστικά.

Πως θα τα φτιάξεις

Τα ρεβίθια είναι από τα όσπρια που θέλουν μούλιασμα αποβραδίς για να φουσκώσουν και να μαλακώσουν. Το πρωί, αφού τα στραγγίσεις από το νερό όπου μούλιαζαν, βάλτα σε μια κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει και άφησέ τα να βράσουν για 10 λεπτά. Δεν χρειάζονται περισσότερο βράσιμο, γιατί θα μπουν και στο φούρνο.

Μην ανακατεύεις διαφορετικές παρτίδες οσπρίων στην ίδια κατσαρόλα. Ο χρόνος μαγειρέματός τους μπορεί να διαφέρει.

Έπειτα στράγγιξε τα ρεβίθια στο σουρωτήρι και τοποθέτησέ τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας (ή και σε μια πετσέτα καθαρή) για να φύγει η επιπλέον υγρασία τους. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να γίνουν τραγανά.

Σε μια μπασίνα ανακάτεψε τα ρεβίθια με το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά. Στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψάκι (π.χ. στη λαμαρίνα του φούρνου) και άπλωσέ τα εκεί, σε μια στρώση κι όχι κολλημένα μεταξύ τους.

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα για 30 λεπτά. Το ταψάκι φρόντισε να το έχεις βάλει στην πιο κάτω θέση του φούρνου.

Μόλις βγουν από το φούρνο, δοκίμασε και διόρθωσε στο αλάτι, εάν χρειάζεται. Άφησέ τα να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα σερβίρεις. Μπορείς να τα φυλάξεις σε γυάλινο αεροστεγές βάζο έως και 3 με 4 ημέρες, αλλά μάλλον δε θα μείνουν για τόσο καιρό.

Καλή απόλαυση!

πηγή-makelife



There are no comments

Add yours

Facebook