ΚΙΝΑΛ: Προς εσωκομματικές κάλπες στις 5 Δεκεμβρίου μετά την αποχώρηση της Γεννηματά

kinal2-3279490 (1)

Με τους υπόλοιπους υποψηφίους φαίνεται ότι θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στο KINAΛ, μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την «κούρσα» διεκδίκησης της προεδρίας, λόγω της επιδείνωσης που παρουσίασε η υγεία της.

Η πρόεδρος του Κινήματος της ΑλλαγήςΦώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με συμπτώματα ατελούς ειλεού, δέχθηκε κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο και τα στελέχη του κινήματος Αλλαγής, ωστόσο, όπως φαίνεται, οι διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, θα κυλήσουν όπως είχε προγραμματιστεί.

Οι εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, στις 12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα σε όλες τις πλευρές και τους συνεργάτες της κ. Γεννηματά, φαίνεται να διαμορφώνουν ως κοινό τόπο τη συνέχιση της διαδικασίας, όπως άλλωστε ζήτησε η Φώφη Γεννηματά με τη χθεσινή της δήλωση.

 Επίσης τίποτα δεν αλλάζει και για την προθεσμία που έθεσε η αρμόδια Επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) για να κατατεθούν οι 5.000 υπογραφές που απαιτούνται για να ανακηρυχθούν οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι Νίκος ΑνδρουλάκηςΑνδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

Τη προσεχή Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, το απόγευμα η Επιτροπή αναμένεται να συνέλθει για να ελέγξει δειγματοληπτικά αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ.

 Παρά τα όσα λέγονται κι ακούγονται, δεν φαίνεται να προκύπτει νέα υποψηφιότητα μετά την απόσυρση της κ. Γεννηματά, από τα στελέχη που την υποστήριξαν, μολονότι εκφράστηκαν σκέψεις για υποψηφιότητα του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Αν παρ” όλα αυτά την τελευταία στιγμή κατατεθεί κάποια αξιόπιστη υποψηφιότητα, η Επιτροπή πρόκειται να δώσει λίγες μέρες περιθώριο για να κατατεθούν οι απαραίτητες υπογραφές.

Η χθεσινή αιφνιδιαστική εξέλιξη έχει οδηγήσει τους υποψηφίους σε προσωρινή ολογοήμερη αναβολή των προεκλογικών τους δραστηριοτήτων και από τις αρχές της επόμενης εβδομαδας αναμένται να ξεκινήσουν ξανά.

Γεννηματά: Προτεραιότητα η ενότητα της παράταξης

Η κ. Γεννηματά που δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο στο νοσοκομείο, έθεσε ως προτεραιότητα μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας την «ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Από την πρώτη στιγμή, επικοινώνησε με τους στενούς της συνεργάτες και έστειλε μήνυμα δύναμης πως θα κερδίσει και αυτή τη δύσκολη μάχη με την ασθένειά που την ταλαιπωρεί τόσα χρόνια.

«Δεν μπορώ να δώσω πολλές μάχες μαζί, θα δώσω τη μάχη μου μία μία» φέρεται να είπε.

Ποιοι αντικαθιστούν τη Φώφη Γεννηματά

Για το άμεσο μέλλον του κόμματος, από τη Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει πρόεδρο και μέχρι να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία θα πορευτεί με εκείνη.

Σύμφωνα με πληροφρορίες, τις ημέρες που θα χρειαστεί για να αναρρώσει η Φώφη Γεννηματά, θα την αντικαταστήσουν στο κόμμα ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης και στη Βουλή ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Τα σενάρια για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Πάντως, όπως φαίνεται το Κίνημα Αλλαγής θα πορευτεί εξ ανάγκης με νέα ηγεσία μετά το πέρας της εσωκομματικής αναμέτρησης.

Ορισμένοι συζητούν την αναβολή της εκλογής για μετά τις γιορτές, ωστόσο τίποτε ακόμη δεν είναι βέβαιο.

Τυπικά, απαιτείται απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ και νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να ψηφίσει υπέρ ή κατά της αναβολής. Ωστόσο, άλλοι βουλευτές και στελέχη υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα αναβολής των διαδικασιών.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε πρώτος ότι σταματάει κάθε προεκλογική δραστηριότητα. Κάτι αντίστοιχο δεν έκανε μέχρι αργά το βράδυ ο Ανδρέας Λοβέρδος, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

«Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», δήλωσε.

πηγή-cnn

 There are no comments

Add yours

Facebook